Dragostea unui ieșean pentru mireasa lui: „Eram singurii care intram în Ucraina”

Nici măcar războiul nu le-a stricat planurile de nuntă! Un ieșean și logodnica lui ucrainiancă au sfidat primejdia și au plecat din România în țara vecină exact când vămile erau luate cu asalt, dar în sens invers. 

Anastasia și Tiberiu în Vama Siret FOTO: ziaruldeiasi.ro
Anastasia și Tiberiu în Vama Siret FOTO: ziaruldeiasi.ro

Tiberiu (27 de ani) și Anastasia locuiesc în Iași. El – IT-ist, ea studentă la Conservatorul din Iași. Pe 25 februarie aveau planificată o vizită în Cernăuți, la părinții fetei, unde urma ca tânărul să-și ceară logodnica în căsătorie. Nu s-a întâmplat exact așa cum și-au dorit, însă ieșeanul au făcut tot posibilul să se întâlnească cu viitorii socri.

Cei doi au plecat spre Ucraina chiar în dimineaţa în care președintele rus Vladimir Putin a ordonat invazia ţării vecine. Au considerat că problema lor este mult mai importantă decât teama de bombe.

Deși planul lor era să meargă la Cernăuți cu un microbuz închiriat, împreună cu mai mulţi prieteni, și să viziteze rudele viitoarei mirese, conform tradiției,  atacurile armate asupra Ucrainei le-au schimbat puțin „programul”. Au plecat doar ei doi cu mașina personală spre Vama Siret, acolo unde de partea cealaltă a graniței îi așteptau părinții Anastasiei.     

A cerut-o în căsătorie în vamă 

“Pe sensul de intrare în Ucraina eram doar noi, când am ajuns în Vama Siret. Din direcţia opusă, coada de maşini se întindea deja pe kilometri”, spune Tiberiu. După ce au traversat graniţa, tinerii au mers pe jos trei kilometri, până unde îi așteptau părinţii Anastasiei. 

Cei doi îndrăgostiți împreună cu părinții Anastasiei. FOTO: ziaruldeiasi.ro
Cei doi îndrăgostiți împreună cu părinții Anastasiei. FOTO: ziaruldeiasi.ro

Astfel, de Dragobete, zi care a coincis cu prima zi de război, în vama din Ucraina, Tiberiu şi-a cunoscut socrii şi le-a cerut permisiunea să se căsătorească cu Anastasia. Întâlnirea nu a durat prea mult. Au avut timp să facă primele poze împreună și să stea puțin de vorbă. Apoi, tinerii s-au întors în Români, iar părinții au plecat spre Cernăuți.

Dragostea lor specială și curajul de a înfrunta o situație nu tocmai favorabilă le va aduce bucuria de a-și celebra nunta pe 15 mai, așa cum au plănuit zilele trecute.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net