E greu să fii militar străin în România! Soldaţii francezi se plâng că fac foamea la Cincu

Presa franceză şi unii politicieni de la Paris au criticat condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea cei aproximativ 600 de soldaţi, la baza militară NATO de la Cincu. Potrivit Ministerului Apărării, responsabilitatea hranei şi a celorlalte servicii aparţine exclusiv Franţei.

Militarii francezi s-au plâns de lipsa hranei. Foto: Getty Images
Militarii francezi s-au plâns de lipsa hranei. Foto: Getty Images

Le este teamă de condițiile de la iarnă

Condiţiile de viaţă de acolo sunt considerate de mulţi militari francezi drept „nedemne”. Aceştia se tem că iarna care vine va înrăutăţi lucrurile, scrie adevarul.ro. Problema meselor primite de soldaţi a ajuns inclusiv pe agenda superiorilor de la Paris. Într-o anchetă realizată de ziarul francez Mediapart, a fost trecută în revistă o listă lungă de nemulţumiri, de la frig, maşini de spălat insuficiente, până la problema câinilor vagabonzi.

Nu este nimic glorios la armata franceză când o vezi la Cincu, cu picioarele în noroi, stomacul gol, cearcăne până la bărbie, încercând să sperie Rusia cu mijloace defecte şi tancuri care se chinuie să traverseze”, a declarat un francez, prezent la Cincu.

Premierul Olandei, Mark Rutte, şi Klaus Iohannis au vizitat baza militară Cincu, luna trecută
Premierul Olandei, Mark Rutte, şi Klaus Iohannis au vizitat baza militară Cincu, luna trecută

Doi deputaţi ai „Franţei nesupuse” (formaţiune politică radicală) au lansat acuzaţii dure. Bastien Lachaud şi Aurélien Saintoul au fost cei care au condamnat condiţiile în care trăiesc în România compatrioţii lor: „Ce mesaj disuasiv este trimis Rusiei când soldaţii noştri sunt îngheţaţi şi cu stomacul gol?”, se întreabă ei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Constantin Spânu, a precizat pentru adevarul.ro că responsabilitatea pentru condiţiile de hrană şi campare au fost asumate de Franţa: „Conform procedurilor aliate, responsabilităţile privind camparea, hrănirea efectivelor şi asigurarea serviciilor conexe (alimentare cu apă, energie, gestionarea deşeurilor etc.) în locaţia din Cincu au fost asumate integral de partea franceză”.

Ministrul Apărării din Franţa, Sébastien Lecornu, a vizitat pe 3 noiembrie, baza militară de la Cincu, care găzduieşte primul grup de luptă al NATO din România, în cadrul Operaţiunii Aigle.

În curând, vor fi 1000 de soldaţi prezenţi, pe lângă partenerii din Belgia şi Olanda. Am semnat, în iunie, o scrisoare de intenţie pentru submarinele scorpene şi alte angajamente au fost stabilite în ceea ce priveşte corvetele”, a afirmat ministrul francez al Apărării.

Grupul de luptă al NATO din România s-a constituit în luna mai, ca urmare a războiului dezlănţuit de Rusia în Ucraina.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net