Europa se sufocă! Când vine și în România valul de caniculă

Căldura extremă doboară recorduri în vestul continentului! Portugalia se confruntă cu incendii uriașe, iar Spania așteaptă 47 de grade Celsius. Până și britanicii se plâng de temperaturile ridicate! Valul de caniculă vine și în România de luni, 18 iulie. 

canicula bucuresti puncte de ajutor  (3) JPG

Un nou val de caniculă a urcat din Africa și pune Europa la grea încercare. Temperaturile extreme în creștere au cuprins mai multe zone din Europa, care abia își revenise după ultimul val de căldură de la sfârșitul lunii iunie. Seceta și incendiile forestiere au lovit Spania și Portugalia, iar arșița s-a extins în Franța și Marea Britanie.

Valurile de căldură au devenit mai frecvente, mai intense și de mai lungă durată din cauza schimbărilor climatice, conform BBC, care face o radiografie a situației meteorologice din Europa, în aceste zile. Temperaturile sar de 40 de grade în vestul continentului, iar pentru sfârșitul săptămânii canicula nu pare săs e domolească, din contră se extinde și în est, spre România.Temperaturile vor atinge noi maxime azi în Franța și Spania, iar autoritățile au anulat spectacolele tradiționale de artificii de Ziua Națională a Franței pentru a reduce riscul de incendii, conform digi24.ro. 

SPANIA 

Canicula neobișnuită acoperă aproape întreaga țară, nu doar zonele sudice și centrale ale țării așa cum erau obișnuiți spaniolii. În Andaluzia sau Castilia-La Mancha s-au înregistrat temperaturi de 40 de grade Celsius până acum. În Zaragoza se va ajunge la 42 de grade, în timp ce în Badajoz, în sud-vest, s-ar putea înregistra chiar și 47 de grade. 

Spaniolii se răcoresc pe malul apei
Spaniolii se răcoresc pe malul apei

Acum, nici nordul Spaniei nu este ocolit de temperaturile extreme, fiind emise alerte cod roșu, deoarece sunt așteptate maxime de până la 42 de grade Celsius. Se așteaptă ca valul de caniculă să continue în weekend, ceea ce ar putea doborî recorduri în ceea ce privește durata unei astfel de perioade.

PORTUGALIA 

Incendiile majore care au izbucnit în weekend au fost  aduse sub control, dar mii de hectare de pădure au fost arse. 80% din partea continentală este expusă unui risc mărit în continuare din cauza vântului puternic din timpul nopților, potrivit Institutului național de meteorologie IPMA, care a declarat „starea de alertă” până vineri. Meteorologii prognozează temperaturi maxime de până la 47 grade Celsius în zilele următoare. 

Mii de hectare de pădure au fost arse în week-end
Mii de hectare de pădure au fost arse în week-end

Turismul este deja afectat. În populara destinație turistică Sintra, lângă Lisabona, palatele naționale, castelul și alte atracții sunt închise de autorități. Există, de asemenea, temeri că un renumit festival de muzică care ar urma să se desfășoare de joi până sâmbătă lângă plaja din Meco, în Sesimbra, la sud de Lisabona, și o paradă de motociclete în Algarve, care este unul dintre cele mai mari din Europa, vor trebui să fie anulate.

FRANȚA 

Temperaturile vor ajunge la 39 de grade Celsius în unele zone din sud-vest, iar valul de căldură este estimat să dureze între opt și 10 zile, potrivit Météo France, citat de digi24.ro. 23 de regiuni sunt sub avertizare cod galben sau sunt vizate de alerte meteo de cod portocaliu.

Canicula i-a toropit și pe francezi
Canicula i-a toropit și pe francezi

Între timp, evenimentele de Ziua Națională, de joi, se vor desfășura fără focuri de artificii din cauza riscurilor de incendiu. Pompierii se luptau marţi seară cu mai multe incendii de pădure pe coasta sud-vestică a Franţei. Coloana de fum produsă de flăcări a putut fi văzută din Bordeaux, a indicat France Info, relatând, de asemenea, că mai multe districte au fost evacuate.

MAREA BRITANIE 

Neobișnuiți cu temperaturi ridicate, londonezii rezistă cu greu la 33 de grade Celsius. În unele zone din sudul și estul Angliei, au fost emise alerte de căldură, iar temperaturile sunt în creștere. Meteorologii britanici au declarat că marți a fost cea mai călduroasă zi din an, de până acum. 

ROMÂNIA 

După o săptămână destul de răcoroasă pentru această perioadă a anului, de azi temperaturile cresc treptat și vor fi cuprinse între 30 și 34 de grade Celsius. Din 18 iulie, însă valul de căldură și senzația de disconfort termic se intensifică, informează Administraţia Naţională de Meteorologie, în prognoza pentru intervalul 11-24 iulie.

Ai un pont sau mai multe informații pe scrie-ne pe adresa pont@click.ro

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
Brad Pitt (5) jpg
fiii lui adrian nastase jpg
iulia albu si mikaela webp
Screenshot 2022 12 01 at 17 09 48 png
Cuptor microunde Foto shutterstock 2095495495 jpg
image
image
image
image
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg
alerta meteo