Adrian Năstase și familia lui, victimele unui atac terorist: „A sustras grenade dintr-o unitate militară”

Ultima actualizare:

Adrian Năstase a vorbit despre atentatul în care Daria Dughina a încetat din viață și despre urmările unui astfel de eveniment, amintind că și familia lui a trecut printr-o astfel de atrocitate în trecut.

Adrian Năstase a rememorat un episod traumatizant din istoria familiei sale
Adrian Năstase a rememorat un episod traumatizant din istoria familiei sale

Omul politic Adrian Năstase a făcut o mărturisire pe blogul său legat de problematica terorismului, în care vorbește despre efectele terorismului asupra familiei sale. Acesta pare încă afectat de acest eveniment și, cel mai probabil, nu va uita vreodată întâmplarea pe care mulți nu le-ar dori-o nici celor mai aprigi dușmani.

Citește și: Cine sunt suspecții în asasinarea Dariei Dughina

Năstase a făcut referire la nefericitul eveniment care a rezultat în moartea fiicei filosofului Aleksandr Dughin – om de bază al conducătorului Vladimir Putin – anume Daria Dughina. La fel ca și tatăl ei, Daria era o simpatizantă a acțiunilor prin care Putin și-a atras antipatia întreagii lumi. Daria conducea un site de știri cu dezinformări angro, lucru care a pus-o și pe aceasta în vizorul publicului.

Care e părerea lui Adrian Năstase legat de uciderea Dariei Dughina

Omul politic vede această tragedie ca pe o nouă fază în conflictul dintre Rusia și Ucraina. Considerând că Daria a fost un „exemplu” de terorism individual, Adrian Năstase consideră că acest eveniment nu a fost o coincidență, amintind că Primul Război Mondial a pornit de la un eveniment similar.

Pornind de la asta, Adrian Năstase a considerat relevant să relateze care a fost contactul său cu fenomenul terorismului, printr-un eveniment petrecut cu 20 de ani în urmă.

Fiul lui Adrian Năstase - la un pas de moarte!

Omul politic a mărturisit prin intermediul blogului său că, în noiembrie 2002, un fost angajat MApN care a sustras dintr-o uniate militară mai multe cartușe și grenade dintr-o unitate militară, a detonat o grenadă în curtea liceului Jean Monnet.

Vezi și: Ce avere are Adrian Năstase. Pensia lui este de 5.000 de lei pe lună 

Acesta a cerut o sumă de bani pentru a înceta atacurile, țintă fiind Andrei, fiul lui Adrian Năstase. Tânărul nu se afla în curtea liceului la momentul atacului, însă alți 5 elevi au fost răniți.

Andrei Năstase
Andrei Năstase

De asemenea, Năstase menționează că nu a comentat acest eveniment în acea perioadă deoarece România era în negocieri pentru a adera la NATO și UE, însă acesta a fost un eveniment traumatic pentru el și familia sa.

În finalul articolului, omul politic a dat de înțeles că în viitorul apropiat am putea avea parte de mai multe atentate individuale prin diferite metode, aducând aminte de asasinarea din 2005 omului politic Rafic Hariri prin metoda unei mașini capcană, eveniment care a declanșat un adevărat haos în Liban. 

Sursă foto: Inquam Photos\Octav Ganea 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masa de pranz la serviciu la restaurant cu colegii mancare sanatoasa 0 jpeg
diabet jpg
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net