Aleksandr Dughin, internat de urgenţă!

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ideologul rus Aleksandr Dughin (60 de ani), prieten apropiat şi consilier al lui Vladimir Putin, a ajuns la spital, după ce fiica sa, Daria Dughina (30 de ani), a murit într-un atac cu maşină-capcană. În ziua fatidică, filosoful a fost văzut în stare de şoc, chiar la locul tragediei. 

Atentatul a avut loc  pe o autostradă din afara Moscovei
Atentatul a avut loc pe o autostradă din afara Moscovei

Informaţia conform căreia Dughin a ajuns de urgenţă la spital a fost publicată de platforma media Nexta. Nu se cunosc alte detalii despre starea celui supranumit şi „creierul lui Putin”, însă pe reţelele sociale s-a vehiculat că bărbatul ar fi suferit un atac de cord, informaţie care nu a fost confirmată oficial până în prezent. Atentatul în care a murit fiica naţionalistului rus a fost revendicat de o grupare de gherilă din Rusia. 

Citește și: Rusia susține că a identificat-o pe femeia care a ucis-o pe Dughina: «Inimile noastre sunt însetate de răzbunare»

„Îl declarăm pe Vladimir Putin un uzurpator şi criminal de război”, se arată într-un manifest publicat de mai multe site-uri. Moscova, pe de altă parte, acuză Ucraina şi SUA pentru atac. 

Daria, alături  de tatăl ei,  Aleksandr  Dughin
Daria, alături de tatăl ei, Aleksandr Dughin

Moartea Dariei Dughina, jurnalistă şi susţinătoare a războiului din Ucraina, a stârnit un val de furie în Rusia. Margarita Simonian, redactor-şef al publicaţiei de propagandă Russia Today, a scris pe Telegram că ar trebui atacată structura centrală din Kiev. Maxim Kononenko, un alt jurnalist care susţine politica de la Kremlin, a scris pe contul său adresa sediului central al serviciilor secrete ucrainene. 

Vezi și: Cine a ucis-o pe Daria Dughina, fiica „ideologului lui Putin”

Ruşii vor să o răzbune pe Dughina

Însă figuri proeminente din presa aservită Kremlinului vehiculează ideea că Ucraina nu ar fi fost capabilă să plănuiască şi să execute singură un atac de o asemenea amploare, chiar în inima Rusiei, şi că serviciile secrete occidentale precum MI6-ul englezesc şi CIA-ul american au pregătit acţiunea din punct de vedere logistic.

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, a spus că dacă o legătură cu Ucraina va fi confirmată şi verificată de autorităţile competente, „atunci ar trebui să vorbim despre politica de terorism de stat implementată de regimul de la Kiev”. 

Maşina Dariei  a explodat  şi a luat foc
Maşina Dariei a explodat şi a luat foc

Anchetatorii ruşi cred că atentatul a fost „premeditat şi de natură contractuală”, a spus Alexander Bastrikin, şeful principalei autorităţi federale de investigaţie din Rusia. Andrei Krasnov, un prieten al lui Dughina şi şeful mişcării sociale ruse Horizon, a confirmat informaţiile şi a spus că bomba ar fi putut fi destinată tatălui ei. Cu toate acestea, se pare că maşina era înregistrată pe numele Dariei, nu al tatălui ei. 

 Kievul a negat cu fermitate acuzaţiile că ar fi fost implicat în atac. În acelaşi timp, Ucraina se pregăteşte pentru o intensificare a atacurilor ruseşti cu rachete care să coincidă cu Ziua Independenţei ţării, de pe 24 august. Armata a avertizat că Rusia a plasat cinci nave de război cu rachete de croazieră şi submarine în Marea Neagră şi că Moscova poziţionează sisteme de apărare aeriană în Belarus. Adunările mari au fost interzise la Kiev timp de patru zile, începând de luni. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net