Furtunile vor face ravagii în România. Alertă cod galben de fenomene periculoase. Harta zonelor vizate

Mai multe județe din țară vor intra din această seară sub o avertizare de cod galben de ploi, vijelii, dar și grindină! Potrivit celor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), această alertă urmează să intre în vigoare începând de astăzi (23 septembrie), de la ora 18:00, fiind valabilă până mâine, la ora 03:00!

Cod galben de ploi și vijelii / foto: meteoromania.ro
Cod galben de ploi și vijelii / foto: meteoromania.ro

Vremea din România continuă să ne dea bătăi de cap, iar dacă speram că intrarea în toamnă va mai „domoli” problemele, se pare că ne-am înșelat amarnic! Potrivt celor de la adevarul.ro, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) tocmai au emis o avertizare de cod galben de ploi și vijelii, pentru mai multe județe din vestul țării!

Se pare că vom avea de a face cu intensificări puternice ale vântului, care poate ajunge la rafală la o viteză de 70 km/h, în unele zone din țară. Ploile și vijeliile sunt așteptate să înceapă din această seară, codul galben fiind valabil de la ora 18:00, până mâine, 24 septembrie, la ora 03:00 dimineața!

„În Crișana, Banat și Maramureș, vor fi perioade cu intensificări ale vântului și vijelii, vitezele la rafală fiind de 55...60 km/h și izolat de peste 70 km/h. Local vor fi și averse, descărcări electrice și grindină, iar în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat de peste 25 l/mp”, atenționează cei de la ANM. Conform acestora, aceast mesaj se poate actualiza, în funcție de evoluția vremii în orele următoare!

Temperaturile vor rămâne ridicate

Din păcate, veștile proaste vin întotdeauna la pachet! Deși în aceste județe din țară sunt așteptate furtuni, în general, temperaturile vor rămâne fierbinți, chiar și cu 10 grade în plus, față de normalul perioadei! Astăzi, se poate ajunge la valori de 34-35 de grade, în condițiile în care normalul perioadei ar fi de maxim 26 de grade Celsius.

Cel mai cald urmează să fie în Lunca Dunării, unde termometrele pot înregistra chiar și 36 de grade la umbră! Iar meteorologii se așteaptă ca luna octombrie să fie și ea una dominată de temperaturi ridicate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net