„Gaia”, portretul care a devenit viral pe internet. Cum a creat un tânăr din Hunedoara o „minune”, folosind doar elemente din natură

Zilele trecute, un tânăr din Hunedoara a realizat un portret, folosindu-se doar de elemente din natură, funze uscate, crengi și zăpada. Numit „Gaia”, portretul de femeie de 33 de metri lungime și 15 metri lățime a cucerit Internetul, iar videoclipul a devenit rapid viral pe rețelele de socializare.

„Gaia”, portretul care a cucerit Internetul / foto: Captură video Facebook
„Gaia”, portretul care a cucerit Internetul / foto: Captură video Facebook

Paul Șerban, un tânăr din județul Hunedoara, s-a folosit de natură pentru a realiza un portret inedit. Pânza albă i-a fost zăpada, iar creioanele i-au fost frunzele și crengile. El a realizat portretul unei femei de 33 de metri lungime și 15 metri lățime, pe care a numit-o „Gaia”. Rezultatul celor 9 ore de muncă a făcut ca imaginile surprinse din dronă să devină virale.

„M-am apucat sâmbătă la 9 dimineața și am lucrat până pe la 16-17:00. M-a ajutat cineva să strâng frunze, iar eu mă duceam și le «împrăștiam». Vineri am pregătit proiectul, schițe, verificat terenul. Una e să vezi din dronă și alta e să te chinui de jos. Pe mine m-au ajutat copacii de lângă. M-am urcat în copaci ca să îmi iau puncte de reper. Vii cumva cu o schiță pe zăpadă, îți construiești niște repere. E și matematică aici, ca să îți dea proporțiile portretului. Nu e mare lucru, dar trebuie gândite foarte bine detaliile. Sunt niște chestii pe care nu le-am învățat de la nimeni, le-am «furat».

„E greu să vizualizezi ceva atât de mare”

Prin logică gândești soluții ca să rezolvi anumite probleme vizuale. (...) Este destul de mare, e mult de muncă. Trebuie să te concentrezi, e greu să vizualizezi ceva atât de mare, din mers", a povestit Paul Șerban, relatează digi24.ro.

Absolvent al Design Grafic și Artă Digitală la Facultatea de Arte din Timișoara, Paul este pasionat și de street art (artă stradală n.r), iar portretul „Gaia”, realizat din zăpadă și frunze uscate, se încadrează la forma de exprimare artistic numită Land Art.

„Aceasta este o formă de exprimare artistic numită Land Art, în care sunt folosite elemente din natură. Cu frunze nu am mai văzut niciodată. Am văzut cu crengi, pietre, pigmenți naturali. Am văzut zăpada albă și în mintea mea am văzut o foaie albă de hârtie și atunci m-am gândit cu ce pot să vin să am valențele negative.

Am zis că sunt frunzele, sunt ușor de strâns, sunt naturale, sunt aproape. Am încercat. Este greu, trebuie să te ajute și vremea, trebuie să nu bată vântul, trebuie să ai și temperatura potrivită, să ai zăpada bună, să nu fie prea moale”, a mai spus tănârul din Hunedoara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net