Iarnă atipică în România. Meteorologii au făcut anunțul: ce se va întâmpla în luna ianuarie

După cum putem observa cu toții, toamna pare să fi dispărut complet din clima țării noastre, cel puțin așa cum o știam noi în copilărie. În loc de o tranziție lină spre frigul din iarnă, acum avem parte de câteva zile neobișnuit de reci, urmate, imediat, de temperaturi la fel de ridicate precum cele din vară! Însă, ce se va întâmpla cu această iarnă? Ei bine, meteorologii ne spun la ce ne putem aștepta și când vine zăpada!

Decembrie va avea temperaturi calde / foto: Shutterstock
Decembrie va avea temperaturi calde / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, Florinela Georgescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a vobit despre iarna care urmează. Potrivit acesteia, de abia din a doua jumătate a lunii ianuarie ne putem aștepta la zăpadă!

„Din cele trei luni de iarnă, mai degrabă în a doua parte a iernii, aşa cum s-a întâmplat şi ultimii ani, dincolo de jumătatea lunii ianuarie, în luna februarie, e posibil ca precipitaţiile să fie mai importante cantitativ şi să se depună strat de zăpadă, mai degrabă în zonele montane, dar să existe şi perioade în care acestea să apară şi în zonele joase”, a declarat Florinela Goergescu, potrivit sursei citate. Directorul ANM a vorbit în cadrul conferinței intitulate „Provocările iernii 2023 - 2024 pentru sistemul energetic naţional”.

Cum va fi vremea în această iarnă

Din păcate (sau, din fericire, depinde de cum privim situația), luna decembrie va avea temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. „Prognoza arată o anomalie pozitivă a temperaturilor în decembrie, adică puţin mai cald decât ar trebui să fie raportat la media ultimelor decenii, însă este o abatere pozitivă a temperaturilor destul de redusă, care lasă loc categoric şi posibilelor perioade cu ger. Nu este exclus ca în decembrie să avem primele episoade cu ger”, a mai spus directorul ANM.

Se pare că, atunci când vine vorba despre precipitații, luna februarie va fi „vârful” perioadei de iarnă, chiar dacă temperaturile pot fi ceva mai ridicate decât ar fi normal. „Nu este exclusă apariţia episoadelor cu vreme mai severă şi probabilitatea de a se depune strat de zăpadă şi în zonele joase ale ţării”, a spus aceasta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net