Iarna se dezlănțuie în România! Mai multe regiuni din țară, afectate de zăpadă viscolită și ger cum nu s-a mai văzut de ani de zile

Dacă locuim în Capitală, cu siguranță că deja am observat un detaliu destul de greu de ignorat, dacă ne-am uitat pe fereastră: întreg orașul este acoperit de zăpadă! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) deja a emis o prognoză specială pentru București, ce este valabilă astăzi (20 ianuarie), între orele 08:00 și 17:00.

Ce se întâmplă cu vremea în București
Ce se întâmplă cu vremea în București

Poate că unii dintre noi, atunci când ne-am trezit, am sperat că afară este ceață, ori că geamurile noastre sunt aburite. Din păcate (ori, pentru unii dintre noi, din fericire), adevărul este altul: întreg Bucureștiul este acoperit de zăpadă și, mai mult decât atât, ninge în continuare. Ei bine, meteorologii deja au emis o prognoză specială pentru Capitală, unde se pare că va continua să ningă slab.

Potrivit celor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), la ora 8 dimineața, stratul de zăpadă era cuprins între 10 și 15 cm. La finalul intervalului, adică în jurul orei 17:00, zăpada va ajunge la o grosime între 15 și 17 cm.

Ce se întâmplă cu vremea în București

În plus, se pare că vom avea parte și de vânt moderat, cu viteze ce vor ajunge la aproximativ 35 – 40 km/h. În privința temperaturilor maxime, se pare că nu ar trebui să ne așteptăm ca termometrele noastră să arate valori ce trec de 1 – 2 grade Celsius.

Rareș Hopincă, prefectul capitalei, a declarat, potrivit celor de la Digi 24, că se circulă în Capitală în condiții de iarnă, iar utilajele vor începe să intervină doar după oprirea ninsorii.

„Urmează ca deszăpezirea sensurilor principale și a aleilor să se facă după ce căderile se opresc, adică în 1-2 ore, după raportările meteorologilor. Utilajele sunt pregătite”, a explicat prefectul.

De asemenea, cei de la Brigada Rutieră sfătuiesc șoferii să fie mai atenți la volan, să păstreze o distanță corespunzătoare față de vehiculul din față, să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor aflați în trafic, cât și, printre altele, să curețe parbrizul, cât și oglinzile, geamurile laterale a lunetei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net