Încă o lovitură pentru Elena Udrea! Noua decizie a autorităților

Elena Udrea primește o nouă lovitură, după ce a fost condamnată penal. Fostului Ministru al Turismului i-a fost retras titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin, primit în anul 2010. Cine a luat decizia?

În Drobeta Turnu Severin a avut loc ieri, 30 mai 2022, ședința lunară a autorităților locale. În cadrul acesteia s-a decis ca Elenei Udrea să îi fie retrasă distincția de cetățean de onoare al orașului, distincție primită în timpul guvernării PDL, în perioada în care fostul politician era Ministru al Turismului.

Nu rata: Elena Udrea, mesaj din închisoare. Ce condiții pune pentru a veni acasă

Aproape toți membrii consiliului local au votat în favoarea deciziei de a retrage titlul Elenei Udrea, excepție făcând o singură persoană aflată în PMP. Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin declară că decizia de a renunța la distincția fostului ministru este una corectă, în contextul în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a rămas fără titlul de cetățean de onoare al orașului Drobeta Turnu Severin

În mod surprinzător, până și persoana care i-a oferit Elenei Udrea distincția a votat pentru retragerea acesteia. Fostul primar, Constantin Gheorghe, a devenit acum consilier local în cadrul partidului Pro România și a evitat să comenteze decizia.

Vezi și: Udrea tună și fulgeră din pușcăria bulgărească: „Sunt arestată ilegal!”

 Fostul politician a primit titlul în ședința de consiliu din data de 29 septembrie 2010. Motivul pentru care autoritățile locale au luat această decizie la momentul respectiv are legătură cu proiectele europene inițiate de municipiul citat și susținute de Elena Udrea, dar și cu sumele pe care ea le-a atras (prin fonduri) pentru cauzele propuse de politicienii din Severin.

Elena Udrea află mâine dacă va fi extrădată

Potrivit G4media, judecătorii de peste graniță vor decide în cursul zilei de mâine, 1 iunie 2022, dacă Elena Udrea va fi extrădată în România, pentru a executa pedeapsa de 6 ani primită în dosarul „Gala Bute”. Inițial, fostul Ministru al Turismului a contestat decizia autorităților bulgare, iar acum va primi sentința definitivă. Amintim faptul că Elena Udrea a fost prinsă la granița dintre Bulgaria și Grecia, la scurt timp după ce a primit condamnarea.

Avocatul fostului politician transmite că se deplasa regulamentar către Grecia, unde avea o programare la o clinică specializată în fertilizarea in vitro. Elena Udrea nu ar fi vrut să fugă din țară, mai spune bărbatul, ci voia să apeleze la o serie de noi tratamente pentru a rămâne însărcinată. Avocatul său a fost prezent la ultima ședință de judecată, unde Elena a refuzat audierea prin videoconferință, fapt ce a deranjat completul de judecată.

Mai multe detalii despre explicația avocatului, aici: Motivul pentru care Elena Udrea plecase, de fapt, în Grecia. «Nu a vrut să fugă»

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare, dar riscă o pedeapsă de încă 8 ani, în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009 a lui Traian Băsescu. Amintim faptul că fiica fostului șef al statului este, de asemenea, implicată în acest dosar.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net