Elena Udrea, mesaj din închisoare. Ce condiții pune pentru a veni acasă

Elena Udrea se află de aproape două luni într-o închisoare din Bulgaria. Din spatele gratiilor, ea a transmis un mesaj către ministrul Justiției din România.

Elena Udrea se simtă persecutată de judecătorii români
Elena Udrea se simtă persecutată de judecătorii români

În așteptarea deciziei magistraților bulgari, care urmează să judece cererea de extrădare, fosta blondă de la Cotroceni anunță că e gata să vină de bunăvoie înapoi în România. Însă nu în orice condiții. 

Udrea îl ceartă pe ministrul Justiției

În postarea făcută pe Facebook (probabil cu ajutorul iubitului ei, Adrian Alexandrov), Udrea i se adresează direct ministrulului Justiției, Cătălin Predoiu, întrebându-l ce părere are despre situația în care se află astăzi:

„Despre abuzul care mi se întamplă mie ce părere aveți, domnule ministru? Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într- o țară europeană pentru că am fost condamnată ilegal?”, își începe ea mesajul caustic. 

Nu este pentru prima oară când Elena Udrea susține că este victima unor abuzuri din partea instanțelor. Ea susține că judecătorii care au condamnat-o nu au ținut cont de decizia CCR, prin intermediul căreia întreg procesul din dosarul „Gala Bute” ar fi trebuit reluat de la 0. 

„Fetița mea nu m-a văzut de două luni”

În continuarea postării, Elena Udrea plusează cu argumente de ordin emoțional, folosindu-se de fiica sa, Eva Maria, născută în 2018, pentru a atrage atenția asupra a ceea ce ea consideră o nedreptate care îi este făcută de autoritățile statului: 

„Dar despre faptul ca fetița mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justiției dumneavoastră, ce părere aveți? Aveți vreo părere? Care este poziția dvs ca Ministru al Justiției față de acest caz?”, îl întreabă fosta protejată a lui Traian Băsescu pe ministrul Cătălin Predoiu.

Citește și: Clipe grele pentru Adrian Alexandrov. Fiica lui suferă după Elena Udrea

Șpăgarii, tratați mai rău ca asasini

Diatriba Elenei Udrea nu se încheie însă aici. Ea se întreabă cum e posibil ca un politician care a luat mită să primească condamnări atât de mari. Conform opiniei emise de aceasta, justiția comite un abuz grosolan pentru că îi condamnă la închisoare pe inculpații din dosarele de corupție, în loc să se preocupe de infractorii periculoși acuzați de omor. În acest sens, ea dă exemplul cazului „Caracal”

 „S-a ajuns, din cauza lașității unor magistrați și a slabei calități a clasei politice, să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25 de mii euro, decât pt omor, răpiri, violuri și tâlharii. De 3 ani justiția dvs încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă, asta nu vă preocupă?”, a adăugat ea. 

E gata să vină în țară

Condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, Udrea mai este implicată în încă două mari dosare de corupție.  Dintre acestea, cel mai complex este dosarul DNA privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu (2009). În acest dosar, instanța de fond a condamnat-o la 8 ani de închisoare cu executare. Alături de ea a fost condamnată și Ioana Băsescu, fiica președintelui (5 ani cu executare). Sentința nu e definitivă. 

Citește și: Traian Băsescu nu s-a mutat încă din vila de protocol. Motivele invocate

Un alt dosar în care apare ca inculpată este cel supranumit „Hidroelectrica”. Procurorii susțin că Udrea ar fi primit o mită de 3,8 milioane de dolari de unul dintre „băieții deștepți” din energie, Bogdan Buzăianu. Mita ar fi fost trimisă prin Radu Budeanu, care și-a recunoscut fapta pentru a beneficia de o pedeapsă mai mică. 

Cu toate că ar putea petrece mulți ani în închisoare, Elena Udrea se declară dispusă să renunțe la cererea de azil și să revină benevol în România. Însă ea pune o condiție: 

„Nu e nevoie să vă străduiți să mă aduceți în țară, dacă dvs ca Ministru al Justiției îmi garantați că în România mi se aplică și mie aceeași lege precum s-a aplicat tuturor celor în situația mea, vin singură, domnule Predoiu! Dacă nu puteți garanta unuia, sau mai multor cetățeni ai țării din guvernul căruia faceți parte aplicarea legii, la ce bun sa rămaneți în funcție?”, se întreabă Elena Udrea. 

Predoiu îi e dator?

În încheierea postării, Elena Udrea îi amintește lui Predoiu că l-a ajutat să ajungă în funcția de ministru, pe vremea când președinte era Traian Băsescu. Fiind cunoscută ca cea mai apropiată colaboratoare a fostului președinte, „doamna Nuți”, cum o numeau cârcotașii, avea posibilitatea de a face și desface guverne după bunul plac, în timpul celor două mandate ale lui Traian Băsescu la cârma țării. 

„Domnule Predoiu, încă mai aveți șansa să vă ridicați și ca ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteți! Nu o ratați! Ca cineva care a pus câteva căramizi importante la temelia carierei dumneavostra, imi permit aceasta sugestie”, și-a încheiat Udrea mesajul. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net