Incendii devastatoare în cinci județe din România. Pompieri, voluntari și echipe de intervenție, cu elicoptere și avioane, se zbat să stingă flăcările uriașe

Cinci județe din România se confruntă cu incendii devastatoare care amenință orașele și localitățile din Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin, Vâlcea și Timiș. Flăcările au mistuit sute de hectare de pădure și vegetație, provocând distrugeri semnificative, inclusiv arderea unui cimitir. Sute de pompieri, voluntari și echipe de intervenție au fost mobilizați pentru a controla și stinge incendiile, cu ajutorul elicopterelor și avioanelor de stingere.

Incendiu.
Incendiu.

Incendii în Mehedinți și Gorj

Incendiile au izbucnit marți și s-au extins rapid, afectând zone vaste de vegetație uscată. În județul Mehedinți, incendiile au devastat pădurea timp de aproape o săptămână, iar în județul Gorj, flăcările au amenințat locuințele din apropierea orașului Târgu Jiu. Pompierii se luptă pentru a preveni extinderea incendiilor către zonele locuite, iar mai multe locuințe sociale din Târgu Jiu au fost aproape cuprinse de flăcări.

În județul Caraș-Severin, în special în zona Câlnic, incendiul de vegetație a izbucnit pe dealurile de la marginea municipiului Reșița. Flăcările au coborât pe versanții care amenințau locuințele din apropiere. În această zonă, s-a intervenit cu 13 autospeciale de stingere și peste 50 de pompieri militari. Au fost implicate și echipe de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Reșița, pădurari de la Ocolul Silvic Reșița și voluntari locali. Un elicopter echipat cu sistemul Bambi Bucket IGAV, cu o capacitate de 5 tone de apă la o aruncare, a fost trimis pentru a ajuta la stingerea incendiului.

În Vâlcea, zeci de hectare de pădure și vegetație au luat foc pe Valea Oltului, contribuind la amploarea crizei de mediu din regiune.

De la ce au izbucnit incendiile

Autoritățile atrag atenția că incendiile sunt, în principal, cauzate de activitățile umane, în special de igienizarea terenurilor și arderea vegetației. Aceasta a dus la declanșarea unor focare care s-au extins rapid și au provocat distrugeri semnificative. Pompierii subliniază că gestionarea necorespunzătoare a focurilor de vegetație reprezintă un risc major pentru mediu și comunități.

Elicopterele și avioanele de stingere, ridicate de la sol, sunt esențiale în această luptă. Pompierii și echipele de intervenție se confruntă cu condiții dificile și cu amploarea vastă a incendiilor. Autoritățile monitorizează atent situația și fac apel la populație să respecte reglementările privind arderea vegetației pentru a preveni astfel de tragedii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
nicolae ciuca in elicopter jpg
cumparaturi carucior plin mancare alimente jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 2 FOTO Tudor Neacșu jpg
zăpadă în septembrie în Austria Foto Captura video X jpg
baza jos copac jpg
eclipsa de luna din 21 ianuarie 2019 jpeg
front avioane 1 jpg
aplicatii pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net