La 9 ani a cucerit 37 de vârfuri montane! Povestea incredibilă a cățelușei Zoe Alpinista

La vârsta de 9 ani a cucerit 37 de vârfuri montane! Este vorba despre Zoe Alpinista, o cățelușă din rasa caniche, care iubește muntele la fel de mult precum stăpânul ei, Daniel! De altfel, ea este și primul câine care are atestat de montaniard!

Zoe Alpinista are atestat de montaniard / foto: Facebook
Zoe Alpinista are atestat de montaniard / foto: Facebook

De-a lungul anilor, Zoe a mers în nenumărate drumeții alături de stăpânul ei! În 2018, ea a ajuns pentru prima oară în munții Călimani, iar anul următor, în 2019, cățelușa a pornit spre vârfuri și mai înalte, cum ar fi Retezat. Â

Potrivit celor de la observatornews.ro, Daniel Cheșa, stăpânul lui Zoe, cât și partenerul ei în drumeții, a avut numai vorbe de laudă pentru alpinista blănoasă. „Ştie să meargă singură pe potecă, ştie să ocolească anumite obstacole. Iubeşte muntele, iar de câte ori mă vede că am în mână un rucsac, pentru ea e ca un fel de semnal că urmează o drumeţie”, a spus acesta, conform sursei citate.

Zoe Alpinista are atestat de montaniard

Zoe Alpinista are 9 ani / foto: Facebook
Zoe Alpinista are 9 ani / foto: Facebook

Micuța cățelușă are doar vârsta de 9 ani, iar, în general, starea ei de sănătate este una bună. Singura problemă pe care micuța Zoe o are este un început de cataractă. Iar în ce privește condițiile meteo de pe munte, se pare că aceasta se descurcă destul de bine! Însă, pentru a nu răci, Zoe îmbracă haine speciale pentru temperaturile scăzute.

„Are diferite hăinuţe, în funcţie de sezon. Geacă de ploaie, geacă îmblănită, are bocăncei cu crampoane, pentru urcare pe zăpadă şi pe gheaţă. Când e foarte frig, îi pun sub geacă nişte pernuţe încălzitoare”, a mai povestit Daniel Cheșa.

Cățelușa iubește muntele

Anul trecut, Zoe Alpinista și Daniel Cheșa au reușit să cucerească nu mai puțin de 10 vârfuri! Se pare că, de-a lungul timpului, cățelușa a câștigat mai multe diplome pentru escaladări și a devenit faimoasă printre pasionații de drumeții montane. Iar de la pasiunea ei i-a venit și numele, povestește Ovidiu Popescu, ghidul montan care i-a acordat atestatul de montaniard!

„Fiind mică, drăgălaşă, toţi spuneau: "Uite, ce alpinistă!". Şi după vreun an de zile, când auzea de alpinistă, răspundea la chestia asta. Merge foarte bine pe stâncă, pe locuri expuse, pe creste”, a spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net