Loviți de noroc! Categoria de pensionari care va primi 8000 de lei în plus la pensie chiar de la 1 ianuarie

La 1 ianuarie, începe o creștere semnificativă a pensiilor, iar cei mai norocoși pensionari vor fi încântați să descopere un plus impresionant de 8.000 de lei lunar. Această majorare de 13,8% aduce o schimbare semnificativă în viața financiară a unora dintre beneficiarii acestui sistem.

Există pensii care vor fi mărite cu 8.000 de lei. Foto: arhiva.
Există pensii care vor fi mărite cu 8.000 de lei. Foto: arhiva.

Magistrații, pensii mărite cu 8.000 de lei

În timp ce majoritatea pensionarilor se bucură de o creștere mai modestă, de aproximativ 250 de lei lunar, câțiva alesi se află într-o poziție privilegiată. Printre cei norocoși se numără magistrații, ale căror pensii vor beneficia și ele de indexarea cu 13,8%.

Magistrații vor experimenta o creștere notabilă, cu cea mai mare pensie în magistratură, ajungând la 66.000 de lei lunar, după o creștere de peste 8.000 de lei. A doua și a treia pensie ca mărime vor cunoaște o majorare de 7.400 de lei, iar cele care completează Top 5 vor avea o creștere de 7.350 de lei pe lună.

Cea mai mare pensie din România

Într-o țară în care pensia medie se situează în jurul sumei de 2.100 de lei, recordul revine unei pensii de 78.634 de lei lunar. Această cifră impresionantă cuprinde atât contribuții de 5.205 lei din partea beneficiarului, cât și 73.429 lei proveniți din diverse criterii favorizante, potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan.

De ce se măresc și pensiile speciale

Cu toate aceste majorări notabile, se pune întrebarea de ce pensiile speciale au parte de astfel de beneficii. Premierul Ciolacu a argumentat că orice altă abordare ar fi neconstituțională și că o posibilă neacordare a acestor creșteri ar aduce cu sine consecințe legale nedorite.

Astfel, în ciuda dezbaterilor privind dimensiunea acestor pensii speciale, aceasta rămâne o realitate în societatea românească, iar beneficiarii se pregătesc să înceapă noul an cu un plus semnificativ în veniturile lunare. Cea mai mare pensie din România nu face doar parte din statistici, ci reprezintă o realitate complexă care stârnește atât dezbateri publice, cât și întrebări legate de justiție și echitate în sistemul de pensii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net