Mai multe spitale din țară redeschid secțiile COVID. Ce spun medicii despre numărul infectărilor

Cu toții ne-am bucurat atunci când ultimele restricții impuse de epidemia de COVID au ajuns la final, iar, cei mai mulți dintre noi am trăit cu impresia că boala teribilă provocată de acest virus este o chestiune a trecutului. Din păcate, realitatea nu stă chiar atât de bine, iar, în ultimul timp, numărul infectărilor a crescut semnifiativ. Acum, mai multe spitale din țară încep să redeschidă secțiile pentru COVID.

Secțiile COVID se redeschid în mai multe spitale / foto: Freepik
Secțiile COVID se redeschid în mai multe spitale / foto: Freepik

Cu siguranță că fiecare dintre noi ne-am bucurat atunci când restricțiile impuse de pandemia de COVID s-au încheiat, în sfârșit. Poate că de la revenirea la normal a societății, cei mai mulți dintre noi am trăit cu impresia că pericolul acestei boli a fost complet depășit, iar infectarea cu SARS-CoV-2 este, practic, o chestiune a trectului. Însă, din nefericire, realitatea nu stă chiar atât de bine, iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, mai multe spitale din țară au redeschis secțiile pentru pacienții infectați de COVID.

Din păcate, doar săptămâna trecută, în țara noastră au fost identificate peste 15.000 de cazuri noi de COVID, iar medicii se așteaptă ca numărul infectărilor să crească semnificativ. Conform opiniei specialiștilor, se pare că ne putem aștepta ca numărul îmbolnăvirilor să se dubleze, în săptămânile care vor urma. Din fericire, se pare că pacienții internați în acest moment nu prezintă forme grave ale bolii, însă este necesar să fie monitorizați.

În Bârlad și Brașov s-au redeschis secțiile COVID

Având în vedere numărul mare al infectărilor, spitalele din Bârlad și Brașov au decis să redeschidă secțiile speciale pentru COVID. Pe de altă parte, în Capitală, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.dr. Matei Balș“, acestea nici nu s-au închis niciodată, de la începutul pandemiei.

Iar când vine vorba despre acest virus, o altă problemă începe să fie din ce în ce mai discutată: long-COVID. Se pare că 37% dintre cei care au fost infectați prezintă cel puțin un simptom asociat cu această problemă, la doar 3-6 luni de la infectare. Printre acestea se numără dificultăți respiratorii, oboseală, dureri abdominale, anxietate, depresie, cât și „ceață pe creier”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
Motivul pentru care Ion Creanga era numit Popa Smantana de cei apropiati  Detalii pe care sigur nu le stiati despre scriitor 1024x609 webp
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net