Mare atenție! Cel mai mare păcat din Postul Paștelui: românii îl fac mereu, fără să știe

Ultima actualizare:

Fiind cel mai lung post din an, Postul Paștelui oferă credincioșilor șansa de a se „reface” fizic, prin abținerea efectivă de la unele tipuri de mâncare. Însă, nu mulți știu că „refacerea” spirituală din timpul postului este la fel de importantă precum cea fizică.

Postul Paștelui este cel mai lung din an. / foto: Doxologia.ro
Postul Paștelui este cel mai lung din an. / foto: Doxologia.ro

În ziua de astăzi, cu toții ducem un ritm de viață cât mai rapid și solicitant. Mâncarea sănătoasă devine o raritate din ce în ce mai mare, fie din cauza prețurilor care cresc de la o zi la alta, sau, pur și simplu, din cauză că devine din ce în ce mai greu să găsim timp să gătim. După o zi de lucru, poate că mulți dintre noi trebuie să se mulțumească doar cu o cafea și cu un semi-preparat încălzit rapid, întrebându-ne mai târziu de ce ne simțim obosiți tot timpul, chiar dacă nu avem probleme cu somnul.

Postul Paștelui, un „detox” fizic și sufletesc

Acest stil de viață „pe fugă” din ziua de azi aduce și mult mai multe momente în care ne putem enerva, fie că vorbim de lucruri mărunte, cum ar fi bateria telefonului „murind” fix când aveam un apel important, sau la probleme serioase, ce pot afecta viața fiecăruia.

În acest context, auzim din ce în ce mai mult de conceptul de „detox”, adică „detoxifierea” de orice influență negativă din viața noastră. Acest lucru nu se rezumă doar la o dietă sănătoasă, dar și la eliminarea surselor de stres din viața noastră.

Însă, deși este adesea prezentat drept un concept modern, chiar un fel de premieră în ce pirvește modul de viață, adevărul este că vreme de milenii, creștinii au cunoscut conceptul de „detox”, sub forma postului. În perioadele de post, credincioșii au șansa nu doar să se hrănească mai sănătos, dar și să își fortifice mintea și spiritul, abținându-se de la orice formă de păcat, și contemplând rolul lui Dumnezeu în viața lor.

Multă lume nu știe că este interzis să faci asta în Postul Paștelui

Postul Paștelui ține 40 de zile, fiind cel mai lung din an. În timpul lui sunt interzise produsele de origine animală (carne, lapte, ouă, brânză, etc), iar de-a lungul Postului există dezlegări, când se poate mânca pește. Însă, restricțiile alimentare sunt doar o jumătate din Post.

Nunțile, aniversările, botezurile, petrecerile de orice fel, sunt strict interzise în timpul Postului Paștelui! Prin această interdicție, omul este încurajat să țină și un post „sufletesc”, pe lângă restricțiile alimentare pe care le știm cu toții. Practic, în categoria petrecerilor intră și zilele de naștere, pe care românii care sunt născuți în această perioadă le serbează, fără ca măcar să știe că acest lucru constituie un păcat uriaș!

În Postul Paștelui, niciun fel de petrecere nu este permisă, iar oamenii care sunt născuți în această perioadă ar fi bine să mai aștepte puțin până la desfacerea șampaniei!

În acest an, pentru credincioșii ortodocși, postul ține până pe 16 aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net