Marius Manole renunță la haine pentru noul spectacol de la Teatrul Național bucureștean

#Exclusiv Click!

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti anunţă premiera unui nou spectacol, „Repetiție pentru o lume mai bună”, regizat de Radu Afrim. Mai multe fotografii de la repetițiile acestei producții au atras atenția zilele acestea pe rețelele sociale: Marius Manole și Crina Semciuc, doi dintre actorii care interpretează rolurile principale, sunt protagoniștii unor scene erotice.

Spectacolul „Repetiție pentru o lume mai bună” este o dramatizare de Mihai Radu și Ionuț Sociu după romanul omonim de Mihai Radu, care a stârnit un val de interes imediat după apariţia sa, în 2022.  Din distribuție mai fac parte și alți actori foarte iubiți de public: Irina Movilă, Mirela Oprișor, Raluca Aprodu, Marius BodochiIstvan Teglas. Prima întâlnire cu publicul este programată sâmbătă, 18 martie, de la ora 19.30, la Sala Mare, „Ion Caramitru”.

„Repetiție pentru o lume mai bună” este o istorie despre o familie românească obișnuită, plasată în Bucureștiul contemporan, poveste considerată a fi definitorie pentru întreaga civilizație occidentală a momentului. „Un spectacol despre multe despărțiri: despărțirea dintre soți și iubiți, dintre părinți și copii, dintre o generație și alta, despărțirea de trecut, de speranțe și, de ce nu, despărțirea chiar de viitor”, precizează autorul. Toate acestea cu o supradoză de umor contemporan. 

Acesta este spectacolul de revenire al regizorului Radu Afrim pe cea mai mare scenă teatrală din țară, Teatrul Național București. Regizorul a explicat de ce este atras de literatura românească aparent non-dramatică: „Are un potențial scenic uriaș”

„Cert e că îmi apropriez atmosfera prozelor/poemelor pe care le mut în teatru. Spectatorii o descoperă mai întâi în spectacolele mele de multe ori, apoi fug la carte. E un drum posibil (…) Mă interesează foarte mult scriitura. Simt vibe-ul ei”, a precizat Radu Afrim, într-un interviu acordat pentru revista Dilema Veche.

Marius Manole a dat publicității o fotografie „curajoasă”

Marius Manole, într-una dintre cele mai erotice scene din spectacol / foto: arhiva personală
Marius Manole, într-una dintre cele mai erotice scene din spectacol / foto: arhiva personală

„Stând la masă cu Radu Afrim și cu actorii, fiecare apucând dialoguri, descrieri, monologuri din roman… probându-le parcă, așa cum ai proba haine într-un butic, am trăit pe viu această fantastică experiență: să vezi cum se transformă cuvintele tale în gesturi, priviri, râsete, lacrimi. Te simți cumva dumnezeu, dar un dumnezeu care face pe el de frică: «Fuck, dacă nu iese lumea așa cum vreau?», a povestit Mihai Radu despre naşterea acestui nou spectacol marca TNB.

Biletele pentru primele reprezentații s-au epuizat

Marius Manole interpretează un rol principal în nou spectacol TNB / foto: tnb
Marius Manole interpretează un rol principal în nou spectacol TNB / foto: tnb

Spectacolul are premiera în 18 și 19 martie, la Sala Mare „Ion Caramitru” de la Teatrul Național din București, apoi următoarele reprezentații, pentu care au fost deja puse în vânzare bilete, sunt stabilite pentru 8, 21 și 21 aprilie. Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a TNB, precum şi online, pe Bilet.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net