Medicii trag un semnal de alarmă în România! Cele mai noi tratamente pentru malarie nu se găsesc în țară

Infecționiștii din țara noastră trag un semnal de alarmă, în contextul deceselor de malarie și a numărului însemnat de cazuri printre turiștii care revin din Zanzibar. Se pare că în România nu există medicamentele cele mai eficiente pentru tratarea acestei boli!

Medicamentele din România sunt deja depășite
Medicamentele din România sunt deja depășite

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, cazurile de Malarie din țara noastră au pus medicii în alertă. La Institutul Balș din Capitală urmează să se deschidă un nou cabinet de medicina călătoriei, iar în spitalele private din țara noastră urmează să se reînnoiască stocurile de medicamente pentru prevenție.

Din păcate, în farmaciile din țara noastră, dacă cineva cere un medicament împotriva malariei, nu doar că nu va găsi medicație pentru prevenție, dar este posibil chiar să i se spună că astfel de tratamente nu există. Cei în nevoie de astfel de medicație sunt îndrumați către spitale, deoarece farmaciștii spun că nu le pot oferi nimic.

Există doar 3 medicamente împotriva malariei în România

Malaria este o boală ce are potențialul de a deveni letală la nici măcar o săptămână de la debut. Astfel, având în vedere gravitatea situației, cei de la Societatea de Medicină de Voiaj cer Ministerului Sănătății să educe atât medicii, cât și farmaciștii. De asemenea, se cer măsuri în privința tratamentului preventiv al acestei boli.

Specialiștii avertizează că în țara noastră nu se găsesc decât trei medicamente de acest fel, însă nu sunt atât de eficiente pe cât ar fi necesar. Se pare că malaria, în timp, deja a devenit rezistentă la aceste tratamente, iar cele mai noi tratamente încă nu au pătruns în România.

Malaria este o boală ce se transmite prin intermediul țânțarului Anofel, care este prezent și în Zanzibar, o destinație turistică din ce în ce mai populară. Anul trecut, numărul românilor care au decis să meargă în acest loc pentru a-și petrece vacanța a crescut cu 30%, comparativ cu anul 2022. Tratamentul pentru această boală este personalizat, așa că este obligatoriu să vizităm imediat medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net