Mii de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă! O avarie majoră provoacă probleme bucureștenilor

Vești proaste pentru locuitorii din Capitală! Mii de blocuri sunt afectate de o avarie a rețelei de termoficare! Chiar în această după-amiază, CET Progresu, una dintre cele două centrale ce funcționează pe timpul verii, a fost oprită.

4.500 de blocuri sunt afectate / foto: Shutterstock
4.500 de blocuri sunt afectate / foto: Shutterstock

CET Progresu, una dintre cele două centrale ce funcționează în Capitală pe timpul verii, a fost oprită în această după-amiază, din cauza unei avarii în rețeaua de termoficare. Pentru locuitorii din Capitală, acest lucru înseamnă că undeva în jur de 4.500 de blocuri sunt afectate, de-a lungul tuturor sectoarelor.

„București, 27.08.2024. CET Progresu a fost oprită marți, ora 14.20, din cauza unei avarii survenite în jurul orei 13.00 în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica București”, au transmis cei de la ELCEN, pe Facebook.

Mii de blocuri din Capitală sunt afectate de avarie

Potrivit adevarul.ro, în cursul după-amiezii de marți, numai undeva în jur de 51% din sistemul de termoficare din București funcționa în condiții normale. Centrala CET Progresu a fost oprită la ora 14:20, datorită avariei ce a survenit mai devreme în cursul zilei.

„Avaria produsă în rețeaua de termoficare a avut repercusiuni și asupra instalațiilor din CET Progresu. Deși echipele ELCEN au făcut toate eforturile de a menține centrala în funcțiune, Termoenergetica nu a reușit să asigure sarcina termică minimă, ceea ce a condus la oprirea forțată a CET Progresu”, au mai menționat reprezentanții ELCEN.

O avarie a necesitat închiderea CET Progresu

Locuitorii din Capitală au mai fost informați asupra faptului că ar fi extrem de periculos ca CET Progresu să continue să opereze sub parametrii normali. Centrala urmează să rămână închisă până când avaria va fi remediată. Până atunci, cele 4.500 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă.

„CET Progresu nu poate opera din punct de vedere tehnic sub parametrii minimi de funcționare, întrucât această situație presupune un regim de funcționare anormal, extrem de periculos, ce poate conduce la avarierea gravă a echipamentelor energetice din cadrul centralei, cu risc major de indisponibilizare a acestor agregate și impact critic asupra activității ELCEN”, a explicat ELCEN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
livada de smochini buzau jpg
hipopotam jpg
1 corbii de piatra jpg jpeg
carte pixabay jpg
FotoJet (3) jpg
iasi 4023664 1280 jpg
front dubai 2 jpg
FotoJet (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net