Ce trebuie să pui în salată, ca să nu mai oxideze imediat frunzele și să nu mai aibă gust amar. Trucul știut doar de bucătarii din restaurante de lux

Este una dintre cele mai simple rețete pe care le putem pregăti, însă acest lucru nu înseamnă că nu există unele sfaturi utile de care trebuie să ținem cont. Pentru a face o salată nu ne trebuie prea multă experiență în bucătărie, sau ingrediente complicate. Însă gospodinele cu experiență ne oferă un sfat care ne poate scăpa de o mare problemă!

Oțetul ne poate oferi o salată mai delicioasă / foto: Shutterstock
Oțetul ne poate oferi o salată mai delicioasă / foto: Shutterstock

Din fericire, chiar și cei dintre noi care sunt complet depășiți de gătit pot prepara, oricând, o salată. Indiferent despre ce tip de salată ar fi vorba, niciodată nu va fi nevoie de ingrediente doesebit de complicate, sau despre vreo modalitate complexă de a o pregăti.

Salata este o rețetă simplă, însă, chiar și aceasta se poate lovi de unele probleme. Iar cea mai des întâlnită este faptul că salata noastră se poate oxida rapid și poate căpăta un gust mult prea amar! Din fericire, gospodinele cu experiență ne spun ce trebuie să facem pentru a evita această situație neplăcută!

Cum putem păstra salata verde proaspătă mai mult timp

În primul rând, trebuie să știm că dacă vrem o mâncare delicioasă, primul pas pe care trebuie să îl facem este să ne asigurăm că păstrăm corespunzător ingredientele!

Iar atunci când vine vorba despre salata verde, pentru ca această să rămână proaspătă mai mult timp, este important să ne asigurăm o vom menține la o temperatură mai scăzută, chiar și pe drumul spre casă! În plus, trebuie să scăpăm de frunzele deja stricate, iar salata trebuie ținută într-un mediu cât mai uscat.

Ce putem face dacă salata noastră este prea amară

Iar dacă deja am ajuns în momentul în care vom începe să pregătim salata și observăm că frunzele au un gust amar, există câteva modalități de a scăpa de această problemă!

În primul rând, cea mai ușoară soluție este să adăugăm oțet! Aciditatea acestuia va reduce din intensitatea gustului amar, iar salata noastră va fi mai delicioasă ca oricând! De asemenea, dacă nu ne deranjează un gust mai picat, o altă modalitate de a scăpa de gustul amar este adăugarea câtorva felii de ardei iute!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tochitura moldoveneasca jpeg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
Horoscop dragoste iubire FOTO Shutterstock jpg
16 09 Click ro jpeg
calarasi placinta cu dovleac foto bucataras.ro
moon 1859616 1280 jpg
ciorba pasare adobestock jpg
zodii muncitoare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net