Anunț de ultimă oră de la MApN despre ordinul de mobilizare la război primit de rezerviști

Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naționale a oferit explicații cu privire la ordinul de mobilizare la război primit de rezerviști. În document, acestora li se cere să se prezinte la cazarmele militare, în cel mult 8 ore, iar înștiințarea este semnată de comandanții centrelor militare din țară. 

Anunț de ultimă oră de la MApN despre ordinul de mobilizare la război primit de rezerviști
Anunț de ultimă oră de la MApN despre ordinul de mobilizare la război primit de rezerviști

În ultima perioada românii care sunt rezerviști au primit înștiințări în care sunt chemați la cazarmele militare și li se cer chiar și măsurile la haine și încălțăminte în vederea pregătirii unei uniforme. Avocatul Aurel Moldovean a relatat pentru Antena 3 că a primit un astfel de ordin de mobilizare care l-a luat total prin surprindere, acesta fiind nu numai rezervist, ci și locotenent în rezervă. 

Interesant și: Josep Borrell, declarații îngrijorătoare de la Bruxelles: „Este o problemă de viață și de moarte"

Pentru a calma panica creată de primirea acestor înștiințări, Constantin Spânu, reprezentant și purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, a explicat cum stă de fapt situația și că este vorba mai degrabă de o formalitate pe care o impune procedura de organizare a unei unități militare. 

"O singură precizare trebuie făcută. Trebuie să se prezinte la cazarmă doar în situația decretării sau instituirii stării de mobilizare de asediu sau de război. Astfel de documente au toți rezerviștii care sunt prinși în rezerva de mobilizare, rezerva operațională a Armatei României în statele de mobilizare ale unităților militare și le au atașate la livretul militar.

Probabil că domnul avocat nu a fost până acum prins în statul de organizare al unei unități care își completează efectivele la război. Chiar dumnealui a spus că prima dată a primit o convocare, să-i spunem, un ordin de chemare la centrul militar, iar acolo i s-a înmânat acest ordin de mobilizare pentru care a semnat de primire. El se activează doar în situația în care se va declara starea de mobilizare sau starea de asediu sau stare de război, situație în care este nevoie de mobilizare a armatei", a declarat Spînu, în emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel.

Nu rata nici: Povestea de film a Anei, o ucraineancă de 19 ani. A născut într-un beci, asistată de militari ruși

Google amendat de Rusia cu 370 de milioane de dolari 

Războiul ce are loc la 200 de kilometri de granița României a șocat întreaga lume și imaginile din timpul bombardamentelor au fost publicate pe internet, astfel că un mapamond întreg a văzut distrugerile provocate de armata rusă. 

Un tribunal de la Moscova a decis amendarea platformei Google cu 21,1 miliarde de ruble, adică 373 de milioane de dolari, pentru publicarea imaginilor din timpul conflictului armat din Ucraina. 

Citește și: Un tată ucrainean și-a ținut copilul mort de mână ore în șir și a refuzat să se miște de lângă el! Imagini sfâșietoare

Gigantul Google a refuzat să elimine clipuri și fotografii care înfățișau ororile războiului, elemente pe care Rusia le consideră a fi «știri false». Filiala rusă, Google Alphabet, nu a cedat solicitărilor venite din partea autorității de reglementare a comunicațiilor din Rusia, așa că platforma a fost sancționată cu suma fabuloasă de peste 370 de milioane de dolari. 

Agenția pentru reglementarea comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a luat în vizor și platforma YouTube, acuzând difuzarea unor clipuri ce reprezentau «știri false» despre «operațiunea militară specială din Ucraina»

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net