Noi modificări în Codul Rutier. Greșeala care le poate aduce șoferilor o amendă uriașă
Șoferii din țara noastră trebuie să fie foarte atenți la modificările aduse Codului Rutier, pentru a nu lua o amendă usturătoare din partea autorităților. Acum, românii care obișnuiesc să utilizeze flash-urile pentru a intimida alți șoferi riscă să fie sancționați de către polițiști.

Atunci când ne urcăm la volan, este foarte important să cunoaștem cât mai bine regulile de circulație, nu numai pentru a rămâne în siguranță, dar și pentru a evita primirea unor sancțiuni aspre din partea autorităților. De exemplu, potrivit Codului Rutier 2025, șoferii care utilizează flash-uri pentru a intimida alți participanți la trafic urmează să fie sancționați sever.
Mai precis, este vorba despre aprinderea și stingerea rapidă a fazei lungi. Acest gest poate fi făcut de către unii șoferi din motive foarte practice, însă, există și situații în care în spatele lui este o intenție malițioasă. În general, Codul Rutier interzice acest gest, pe care îl și sancționează.
Gestul care poate aduce șoferilor amenzi uriașe
De cele mai multe ori, acest gest al șoferilor este considerat a fi dovada unui comportament agresiv la volan. Din acest motiv, modificările aduse în acest an Codului Rutier prevăd sancțiuni importante, pentru a descuraja șoferii din a mai apela la utilizarea flash-urilor.
Practic, românii trebuie să știe că acest gest poate atrage atât o amendă, cât și puncte de penalizare. Potrivit informațiilor de la observatornews.ro, șoferii care folosesc necorespunzător luminile de drum vor fi amendați cu o sumă cuprinsă între 330 și 495 de lei. De asemenea, se vor aplica și 2 puncte de penalizare.
Sancțiunile ajung și la sute de lei
De asemenea, românii mai trebuiesc să știe și faptul că un comportament agresiv în trafic, cât și utilizarea de flash-uri pentru a intimida alți șoferi, poate însemna o amendă de chiar și 825 de lei. De asemenea, riscăm să avem și permisul suspendat, vreme de 30 de zile.
Însă, atunci când circulăm pe un drum neaglomerat, pe timp de noapte, se poate folosi faza lungă pentru a îmbunătăți vizibilitatea.