Noi schimbări anunțate de Ministerul Educației! Care trebuie să fie numărul maxim de copii într-o clasă

Se anunță schimbări importante în învățământ, care pot modifica total dinamica claselor atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Ministerul Educației a făcut un anunț privind numărul de elevi permis într-o clasă, odată cu începerea noului an școlar. Shimbările pot avea efecte majore, mai ales în privința locurilor la instituțiile de învățământ pre-universitar.  

Noi schimbări în educație / foto: Shutterstock
Noi schimbări în educație / foto: Shutterstock

Atât părinții, cât și profesorii din țara noastră, au privit cu interes către Ministerul Educației, care pregătește noi modificări în clasele de-a lungul țării. Se anunță schimbări majore în învățământ, care pot modifica total dinamica claselor atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Ministerul Educației a făcut un anunț privind numărul de elevi permis într-o clasă, odată cu începerea noului an școlar. Shimbările pot avea efecte majore, mai ales în privința locurilor la instituțiile de învățământ din țară, cum ar fi creșele, grădinițele, școlile, dar și liceele.

Autoritățile au comunicat care vor fi numerele permise pentru clase, iar în cazul învățământului antepreșcolar, grupa mică poate avea, în medie, cam 7 copii. Numărul minim permis acum de către autorități este de 5 copii, neputând să depășească 9. În același timp, dacă urcăm la grupa mijlocie, vor trebui să fie minim 8 copii, dar nu mai mulți de 15. Grupa mare are ceva mai mult „spațiu de manevră”, fiind vorba despre minim 8 copii, iar numărul maxim care este permis este de 20.

Iar pentru nivelul preșcolar, o grupă nu poate avea mai puțin de 10 copii, ori, la polul opus, mai mult de 20.  

Schimbări noi în sistemul de învățământ

Pentru părinții care sunt interesați să afle cum va sta situația în învățământul primar, ei bine, se pare că numărul minim de elevi într-o clasă trebuie să fie de 10, dar nu poate depăși 22. Lucrurile nu stau foarte diferit nici pentru treapta următoare, adică învățământul gimnazial. Aici, numărul minim de elevi este tot de 10, însă, cel maxim crește puțin, ajungând la 26.

La liceu, valorile sunt situate într-o minimă de 15, iar în privința numărului maxim de elevi dintr-o clasă, acesta este de 26. În învățământul sportiv și de artă, numărul minim este de 8 elevi, însă nu poate depăși 24.

În cazurile în care aceste numere se depășesc, autoritățile permit primirea a minim 2 copii în plus, însă, doar cu aprobare de la Minister. Aceste schimbări vor intra în vigoare din anul școlar 2024-2025.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net