Noutăți din Codul Fiscal. O abatere minoră te poate costA 60.000 de lei

O modificare recentă în legislaţia fiscală poate rezulta în sancţiuni severe, inclusiv amenzi de până la 60.000 de lei și confiscarea proprietăţilor.

La a doua abatere, amenda este dublă / foto: arhiva
La a doua abatere, amenda este dublă / foto: arhiva

Această schimbare în Codul Fiscal definește ca ilicită orice activitate economică ce nu respectă cadrul legal. Exemple de nereguli care pot duce la clasificarea unei activități ca ilicită includ neactualizarea codului CAEN la Registrul Comerțului sau a sediului social al firmei.

Ce zice noua lege

Conform noilor reglementări, o primă încălcare a legii poate atrage o amendă de 30.000 de lei și confiscarea oricărui bun utilizat, obţinut sau deţinut în cadrul activităţii ilicite.

O a doua abatere, într-un interval de 12 luni poate conduce la o amendă dublă, de 60.000 de lei, confiscarea bunurilor, plus suspendarea activității economice pentru o perioadă de până la 15 zile. Aceste informații au fost furnizate de consultantul fiscal Mădălina Ion, potrivit sursei newsweek.ro.

Noua prevedere în Codul Fiscal subliniază ca fiind ilicite activitățile economice neautorizate sau cele care operează cu bunuri lipsite de documentaţie oficială de provenienţă.

Sumarul amenzilor:

  • 30.000 de lei pentru prima încălcare, cu confiscarea bunurilor implicate;
  • 60.000 de lei pentru a doua încălcare într-un an, plus confiscarea bunurilor și suspendarea temporară a activității.

Amendă pentru toți românii care vor face acest lucru de sărbători

Și pentru că suntem pe 31 decembrie, vă amintim că dacă consumați alcool în ultima zi din an, riscați să luați amenzi usturătoare.

Se vor impune sancțiuni pentru consumul de alcool în anumite locuri publice, precum drumuri, alei, parcuri sau vehicule în mișcare, unde se pot aplica amenzi de peste 500 de lei. Consumul de băuturi alcoolice va fi permis doar în baruri, restaurante, stadioane și alte unități similare.

În unele țări, precum Statele Unite, Norvegia, Polonia, India și Sri Lanka, se pot primi amenzi considerabile pentru consumul de alcool în spațiile publice, iar în Portugalia, Spania, Germania, Regatul Unit, Noua Zeelandă, Japonia și China, cetățenii au libertatea de a bea alcool aproape oriunde, cu excepția anumitor condiții.

În anul 2020, în România, a fost promulgat un nou amendament, care a prevăzut noi sancționări cu privire la consumul de alcool în public. Şi nu se referă doar de minori, ci și de persoane trecute de vârsta de 18 ani. Cei care nu respectă legea în vigoare se pot trezi cu amenzi între 100 și 500 de lei.

În următoarele spații publice este complet interzis consumul de băuturi alcoolice: parcuri, drumuri publice, stadioane, terenuri sportive, săli de spectacol, instituții culturale, unități economice sau alte instituții, autogări, aeroporturi, gări, fie ele de stat sau private, mijloace de transport în comun, alte locuri prevăzute de această lege, informează Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net