Amendă pentru toți românii care vor face acest lucru de sărbători. Riscă amenzi uriașe

Vei putea să primești amenzi dacă vei face asta! Cum deja românii sunt cu gândul la Sărbători și cu chef de petreceri, autoritățile le amintesc încă de pe acum că nu vor avea voie să consume alcool pe străzi. Vor putea fi sancționați cu peste 500 de lei. Ce alte amenzi vei primi dacă nu faci acest lucru până la finalul anului.

Amenzi dacă vei face acest lucru Foto: Pixabay.com
Amenzi dacă vei face acest lucru Foto: Pixabay.com

Unde va fi interzis să consumi alcool 

Băuturile alcoolice nu o să lipsească de Sărbători, însă românii trebuie să știe că vor fi  amendați dacă consumă alcool în spațiile publice. Polițiștii vor avea dreptul să ofere sancțiuni, și în acest an, de peste 500 de lei în. Va fi interzis să consumi alcool pe drumuri, alei, parcuri sau într-un vehicul în mișcare.

Unde va fi aprobat consumul de alcool

Consumul de alcool va fi acceptat doar în baruri, restaurante, stadioane și alte astfel de unități. În unele țări, cum ar fi Statele Unite, Norvegia, Polonia, India și Sri Lanka, oamenii riscă amenzi uriașe dacă beau în spațiile publice. Doar cei din Portugalia, Spania, Germania, Regatul Unit, Noua Zeelandă, Japonia și China au dreptul să bea alcool aproape oriunde. Și cetățenii sau turiștii din SUA pot avea probleme cu legea. 

Amenzi pentru cei care nu au repartitoare până la finalul anului 

Românii racordați la sisteme centralizate de încălzire sunt obligați prin lege să își monteze în casă repartitoare de căldură. Conform legii, instalarea acestuia trebuie făcută până la finalul anului, iar consumatorii care refuză să facă asta riscă o amendă de până la 1.000 de lei.  

Așadar, potrivit legii care a intrat în vigoare la începutul acestui an, 31 decembrie 2023 este data limită pentru montarea de sisteme individuale de contorizare a energiei termice sau de repartitoare de costuri în blocurile racordate la sistemele de distribuție a energiei termice. 

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică în sistem de distribuție orizontală este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2023 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit.

Ce spun cei de la ANRE

Pentru condominiile cu distribuție verticală a agentului termic în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, respectiv a repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit, în condițiile în care există realizat la nivel de condominiu un sistem de echilibrare hidraulică a instalației de încălzire”, se arată în lege, potrivit ANRE.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net