O mamă și cei cinci copilași au ajuns la spital după ce au băut accidental insecticid la o petrecere
Într-un incident îngrijorător petrecut într-o comună din județul Bistriţa, cinci copii, cu vârste între 3 și 9 ani, și mama lor, în vârstă de 28 de ani, au fost transportați de urgență la spital după ce au consumat apă contaminată cu o soluţie toxică. Incidentul s-a petrecut la o petrecere, sub supravegherea mamei, care, a fost și ea afectată de ingestia apei contaminate.

Cum s-a întâmplat acest nefericit incident
Potrivit informațiilor primite de observatornews.ro, unul dintre fraţi a vărsat din greşeală într-o găleată de apă o substanţă folosită pentru deparazitarea animalelor. Această soluţie, destinată îmbăierii animalelor, a contaminat apa, iar toţi copiii prezenţi, împreună cu mama lor, au consumat din ea fără a cunoaşte pericolul. Mătuşa copiilor a declarat: „A pus o soluţie de îmbăiere pentru nu ştiu ce insecte, pentru animale. Au băut toţi, nu au ştiut nici unul”.
Medicii au intervenit rapid
Echipajele de urgenţă au intervenit rapid, mobilizându-se inclusiv o autospecială de terapie intensivă mobilă. La momentul preluării în unitatea de primiri urgenţe (UPU), pacienţii nu prezentau semne clare de intoxicaţie. Dr. Tiberiu Tudor, şeful UPU Bistriţa-Năsăud, a explicat că deși s-a confirmat ingerarea accidentala a insecticidului, substanţa a fost diluată în recipientul din care s-a consumat apa. Cu toate acestea, medicii avertizează că, în cazul în care o cantitate mai mare ar fi fost ingerată, deznodământul ar fi putut fi tragic.
Reacţia autorităţilor
Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și investighează modul în care incidentul a avut loc, chiar sub supravegherea mamei copiilor. Ancheta vizează stabilirea circumstanţelor exacte și identificarea eventualelor neglijenţe care au contribuit la producerea accidentului.
Recomandări medicale
Experţii medicali recomandă păstrarea tuturor recipientelor cu substanţe toxice în locuri inaccesibile copiilor. De asemenea, se subliniază importanţa solicitării imediate de asistenţă medicală în cazul apariţiei unor simptome de intoxicaţie, cum ar fi dureri abdominale, tremur sau convulsii.
Incidentul din Bistriţa serveşte drept avertisment pentru părinţi, subliniind importanţa supravegherii stricte a copiilor și a manipulării corecte a substanţelor periculoase, chiar și în cadrul unor evenimente de familie.