O nouă metodă prin care hoții sparg apartamentele. Nu îi împiedică nici cele mai sofisticate încuietori

Hoții au o nouă metodă de a intra în casele oamenilor. Folosesc o substanță extrem de corozivă pentru a distruge broaștele ușilor. Este, însă și foarte toxică, poate pune în pericol viețile proprietarilor.

O nouă metodă de a acționa a hoților Foto: Shutterstock
O nouă metodă de a acționa a hoților Foto: Shutterstock

Cum acționează hoții 

Dacă în trecut, hoții se foloseau de celebrul șperaclu pentru a sparge o yală, conform poliției germane, astăzi lucrurile s-au schimbat, fiind vorba de metoda nouă prin care hoții sparg apartamentele. Într-un interviu acordat televiziunii publice suedeze SVT, Monica Kruger, din cadrul poliţiei de frontieră suedeze, a detaliat modul de operare al hoţilor, care „introduc acid azotic în broasca cilindrică şi acest acid determină coroziunea metalului, ceea ce permite forţarea încuietorii". „Acidul azotic este amestecat cu un alt acid pentru a accelera coroziunea, dar nu suntem încă pe deplin siguri", a mai spus reprezentanta poliţiei.

Metoda folosită nu produce zgomot, însă acidul eliberează un miros puternic care se răspândeşte pe scara imobilului, astfel că locatarii ar trebui să-şi dea seama cu uşurinţă că se întâmplă ceva neobişnuit.

A crescut numărul spargerilor de apartamente 

După cum s-a anunțat, la jumătatea lunii decembrie 2023 se înregistra o creștere a spargerilor de apartamente în Berlin, în care a fost folosit un lichid pentru a descompune încuietorile ușilor. Potrivit informațiilor, lichidul folosit apare, în funcție de materialul încuietorii, de la transparent la galben, verde sau maroniu.

În cazul în care se găsesc lichide necunoscute pe ușile de apartament sau pe ușile de la intrare, proprietarii erau avertizați să anunțe imediat poliția și să se îndepărteze de zonele deteriorate, având în vedere pericolul la care s-ar supun dacă ar atinge respectiva soluție.

Lichidul nu trebuie atins sub nicio formă, nici măcar mănușile nu oferă protecție suficientă împotriva substanței extrem de corozive și iritante pentru căile respiratorii, mai precizează polițiștii germani.

Ce este, de fapt, acidul azotic 

Conform specialiștilor, acidul azotic concentrat este un acid mineral foarte coroziv, fumant, incolor și joacă un rol important în fabricarea îngrășămintelor și a explozivilor, fiind, de altfel, cunoscut și sub numele de spirit de niter și aqua fortis.

Aceiași specialiști mai atrag atenția spunând că expunerea la acidul azotic poate provoca iritarea ochilor, a pielii și a mucoaselor, poate provoca, de asemenea, edem pulmonar întârziat, pneumonită, bronșită și eroziune dentară. Acidul azotic este foarte coroziv, air cei expuși pot fi afectați de acidul azotic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net