Un bărbat din Timișoara a furat banii firmei la care lucra. Ce a făcut cu ei?

Ultima actualizare:

Este deja un lucru verificat că pasiunea pentru pariurile sportive se poate transforma uşor în obsesie şi poate duce la ruinarea celor care cad în această patimă. Cel mai recent caz vine de la Timişoara, acolo unde, aşa cum informează adevarul.ro, un fost angajat al unei reprezentanţe auto a primit peste trei ani de închisoare pentru că a furat bani şi i-a jucat la pariuri.

Pariurile sportive  se pot transforma  rapid din  distracţie  în boală. FOTO: Shutterstock
Pariurile sportive se pot transforma rapid din distracţie în boală. FOTO: Shutterstock

Concret, fostul angajat a primit o condamnare definitivă la trei ani şi jumătate de închisoare pentru înşelăciune şi fals. Cazul a fost clar: conform dovezilor, a determinat 11 clienţi să îi transfere în contul personal, în loc de contul firmei, peste un milion de lei, pe care i-a jucat la pariuri! Metoda de operare a tânărului de 33 de ani era simplă la prima vedere, dar scoate la iveală şi faptul că era disperat să parieze, pentru că e greu de crezut că spera să păcălească la nesfârşit angajatorul. El, profitând că era angajat la un dealer auto, le-a transmis clienţilor care doreau să cumpere maşini noi contul său personal în loc de contul firmei. Aşa că banii îi erau viraţi direct şi el putea apoi să îi arunce pe pariuri, în aşteptarea marelui câştig! 

A pariat în patru ani peste 600.000 de lei 

Ancheta a relevat şi cum de a ajuns bărbatul să apeleze la această înşelăciune: în decembrie 2021 a împrumutat o sumă de bani, pe termen scurt, pentru a „o investi în pariuri sportive cu scopul de a o dubla, însă nu a avut câştiguri”. Pentru că nu a reuşit să restituie împrumutul, angajatul reprezentanţei auto s-a gândit să facă rost de bani trecând pe facturile emise clienţilor firmei la care lucra contul său personal. Aşa a reuşit să înşele 11 persoane, de la care a încasat peste un milion de lei şi 2.000 de euro. De la unul dintre clienţii firmei, care a achitat integral maşina mult dorită, escrocul a încasat chiar 27.000 de euro, informează sursa citată. Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au găsit în maşina tânărului o declaraţie prin care se obliga să îi restituie fostului angajator suma de 76.700 de euro şi 85.000 de lei, dar şi opt bilete de pariuri câştigătoare în valoare de 517.000 de lei. 

Anchetatorii au mers pe fir şi au cerut casei de pariuri, la care acesta miza sume imense, desfăşurătorul tranzacţiilor lui. Conform legii, aceasta le-a transmis datele şi a rezultat ceva incredibil: „în perioada 02.07.2018 – 20.09.2022, inculpatul a înregistrat 179 de depuneri în contul său deschis pe platformă, în valoare de 619.222 lei şi 25 de retrageri, în valoare de 567.824 lei”. Mai mult, analiza contului bancar al „investitorului” a dezvăluit că, „începând cu luna iunie 2021 şi până în luna august 2022, contul respectiv a fost creditat cu suma de 4.175.859,24 lei şi a fost debitat cu suma de 4.175.913,98 lei, acesta rulând sume mari de bani pe platformele de pariuri sportive”. Cu ocazia procesului, inculpatul a recunoscut acuzaţiile şi a primit o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Odată cu condamnarea, judecătorii l-au obligat pe tânăr să plătească, în solidar cu reprezentanţa, considerată parte responsabilă civilmente, prejudiciile persoanelor înşelate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net