O rachetă a căzut în Vâlcea, într-o zonă plină de case, la două zile după tragedia din Polonia

Ultima actualizare:

Panică în Vâlcea, după ce o rachetă a trecut razant pe lângă mai mulți oameni, într-o zonă plină de case. Evenimentul s-a petrecut în dimineața zilei de joi, 17 noiembrie, în comuna Lungești, din sudul județului.

Ar putea fi o rachetă antigrindină

O bucată dintr-o rachetă, a cărei proveniență deocamdată nu este cunoscută, a căzut într-o zonă de case, pe un teren, trecând razant pe lângă oamenii care erau în împrejurimi. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, anunță Adevărul.ro 

Primarul din Lungești - Vâlcea, Tiberiu Costea, care se afla pe teren, în zona unde a căzut racheta, a declarat pentru „Adevărul”: „Cred că este o rachetă antigrindină, după cum arată, după cum am văzut și în imagini, dar până nu vin specialiștii, nu putem spune cu certitudine. Au venit cei de la ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) Vâlcea, de la Poliție, vin și geniștii sau genistul de la Antigrindă, care să ridice... ceea ce noi bănuim a fi partea din spate a rachetei. Sigur, rusească nu este, sau nu vreau să cred că este”.  

Sursa citată  confirmat și faptul că deși nu au existat victime, racheta a trecut foarte aproape de un grup de persoane: „În fața caselor a căzut, pe un teren extravilan, nu în curtea cuiva. Nu este o astfel de problemă... Erau persoane prin zonă, dar nu atât de aproape încât să fie afectate.... Că erau la câțiva metri distanță... Până la urmă, faptul că nu sunt victime, asta este bine. Acesta este cel mai important aspect: să nu fie victime și să nu fie ea periculoasă. Dacă se dovedește că este antigrindină, este clar că nu prezintă un pericol. Dar vedem acum despre ce este vorba, când vor veni toți cei abilitați”.   

Întâmplarea s-a petrecut la doar două zile după ce o rachetă antiaeriană ucraineană a eșuat și s-a oprit în țara învecinată, Polonia, unde a cauzat o explozie în urma căreia au pierit doi fermieri. Nu este prima întâmplare ciudată în care ar fi implicată o rachetă antigrindină, în 2018, un proiectil identic, lansat din Vâlcea a căzut într-o gospodărie din județul Olt. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net