Pericoul din pește! Ce au găsit inspectorii ANPC în magazine

Tone de pește neconform calitativ au fost găsite de inspectorii ANPC în mai multe magazine din București și Ilfov. Carnea conținea metale grele! 

image
O cantitate mare de pește din Vietman conținea mai mult Cadmiu decât este admis FOTO: Arhivă

Autoritățile au găsit mai multe tone de pește din Vietnam cu o concentraţie mai mare de Cadmiu decât valorile adminse. Acesta, alături de Arsenic, Mercur și Plumb, atacă rinichii.  

Acțiunea comisarilor ANPC a avut loc în perioada 26-28 iulie. În urma controalelor la importatorii şi distribuitorii de peşte şi produse de pescuit din Bucureşti şi Ilfov, aceștia au găsit numeroase nereguli, pe care le-au sancționat cu amenzi în valoare 35.000 de lei.  

Șase unități comerciale au fost închise temporar    

„Acest lucru ar trebui să mobilizeze și alte autorități, pentru a demara ridicări încă de la frontieră. Este păcat să găsim aceste mărfuri în depozitele marilor operatori comerciali, puse la dispoziția consumatorilor, în condițiile în care anumite zone, cu alarmă în acest sens, ar fi putut fi verificate încă de la momentul importului.”, a declarat șeful ANPC, Horia Constantinescu, la Antena 3.

În urma verificărilor, au mai fost date şi două avertismente şi s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul uman a 1.300 kg peşte şi produse de pescărie. De asemenea, a fost oprită temporar activitatea a 6 unitărți de depozitare congelare/refrigerare, 2 utilaje tehnologice, o zonă de producţie pentru produse din pescuit şi un raion de vânzare a peştelui proaspăt şi a produselor de pescărie.

Operatorii economici controlaţi au fost: Bistromar la timonă SRL, Millenium Group SRL, Eurocooling SRL, Metro Pallady, Ocean Fish SRL, Metro Logistics / Yussen, Ind Lacto Mureş SRL, Omnia Gusti SRL şi Groenlanda SRL. 

Ce deficiențe a găsit ANPC  

Rapoartele de laborator au aurătat că în cazul unui lot de 2 tone de ton roşu, origine Vietnam, erau depășite valorile maxime admise pentru Cadmiu. Astfel, acest produs a fost oprit definitiv de la comercializare. Toxicitatea Cadmiului se aseamănă cu a celorlalte metale grele prin faptul că atacă rinichiul.

Alte deficiențe constatate de inspectorii ANPC au fost: lipsa documentelor de provenienţă a mărfii, utilizarea unor echipamente tehnologice cu deficienţe, comercializarea unor produse cu durabilitatea minimă depăşită, peşte şi produse de pescărie congelate cu aglomerări mari de gheaţă, depozitarea în spaţii improprii a produselor alimentare, utilizarea unor spaţii de congelare cu aflux de marfă peste capacitatea de depozitare a spaţiului etc

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
maria constantin iubit 3 png
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
sursa foto pexels.com
image
image
image
image
foto   accident statie autobuz jpg
Delta 1 jpg
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
femeie sanatate jpg