Polițiștii ies în stradă! Oamenii legii amenință cu boicotarea sistemului: „Nu ne provocați!”

Ultima actualizare:

În zilele de 6, 7 și 8 iunie, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) declanșează proteste în stradă, care vor putea conduce la blocarea sistemului. Prima etapă va fi declanșată în stradă și, în funcție de rezultatele care vor apărea, vor adopta alte măsuri de reacție și protest.

Poliția Română amenință cu proteste / foto: Arhivă Click!
Poliția Română amenință cu proteste / foto: Arhivă Click!

Polițiștii sunt nemulțumiți de discuțiile din prezent în Guvern, în ceea ce privește pensiile ocupaționale (militare), și salarizarea precară din Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică.

Problemele din sistemul românesc își spun cuvântul

Nu doar cadrele didactice sunt cele care își manifestă nemulțumirea față de salariile pe care le primesc. La rândul lor, polițiștii afirmă că problemele din sistem lasă urmări grave, începând cu deficit personal în MAI.

După consultările celor 74 de organizații SNPPC din România – poliție, poliția de frontieră și poliție imigrări, sindicatul a decis organizarea unor mișcări sindicale, cu următoarele revendicări: aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru întreaga familie ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională începând cu 01.07.2023, și scoaterea Legii 223/2015 din PNRR.

„Nu suntem de acord cu modificările propuse la Legea 223/2015 în Senat şi nici cu noile amendamente propuse la Camera Deputaţilor", au precizat sindicaliștii într-un document, potrivit Adevărul

Prima etapă a protestelor SNPPC constă în organizarea și desfășurarea protestelor la sediile Ministerului Apărării Naționale și a Ministerului Muncii, în intervalul 6-8 iunie 2023, între orele 11:00 – 14:00. Ulterior, acestea vor fi extinse către Guvern, Comisia Europeană, la sediul din Bucureşti, şi la Camera Deputaţilor.

„După aceste prime proteste, în funcţie de evoluţia situaţiei le vom intensifica, putând ajunge chiar la blocarea sistemului. Rugăm toţi poliţiştii, personalul contractual, pensionarii din MAI, dar şi din familia ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională să participe în număr cât mai mare la aceste proteste. Este cazul să ne arătăm nemulţumirile. Atragem atenţia guvernanţilor că, în cazul în care solicitările noastre nu vor fi soluţionate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului. Avem soluţii să blocăm sistemul! Nu ne provocaţi!", mai arată documentul citat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
condimente jpg
hora bologna ciuleandra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net