Preotul iubăreţ din Scobâlţeni a plecat la muncă în Germania, iar acasă i se caută înlocuitor

Mai ştiţi scandalul din luna iulie cu preotul din Iaşi şantajat de un soţ încornorat? Ei bine, părintele Bogdan Orzetic a fugit din parohia Scobâlţeni şi, după cum spun localnicii, a plecat la muncă în Germania, iar Mitropolia Moldovei şi a Bucovinei caută acum înlocuitor.

Bogdan Ozertic și Alexandrina  au avut o relație interzisă
Bogdan Ozertic și Alexandrina au avut o relație interzisă

În prezent, preotul Bogdan Orzetic nu mai deţine funcţia administrativă de paroh la Parohia Scobâlţeni. Nu s-a ajuns în punctul în care să fie caterisit. Nu există această decizie în momentul de faţă, întrucât cazul este încă în analiza consistoriului eparhial. Până la finalizarea analizei situaţiei sale canonice, preotul Bogdan Orzetic e în continuare oprit de la slujirea preoţească”, a precizat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor, citat de bzi.ro. Potrivit reprezentanţilor mitropoliei, din Parohia „Naşterea Maicii Domnului” din Scobâlţeni fac parte 310 familii. 

Soţul încornorat, recidivist 

Povestea amantlâcului dintre preotul Orzetic, în vârstă  de 46 ani, şi enoriaşa Alexandrina, o femeie de numai 26 ani, măritată, a ieşit la iveală în iulie 2022, după ce tânăra a povestit totul cumnatei sale. Odată ce cumnata Alexandrinei a aflat, totul a ajuns la urechile soţului tinerei, la Gheorghe Scrijan-Nicăi, zis Gheorghiţă - 52 ani. Bărbatul a venit din străinătate şi a decis să-l şantajeze pe preot şi i-a cerut 20.000 de euro pentru a lăsa în cele din urmă ”amenda” la 10.000 de euro, scriu jurnaliştii de la 7iasi.ro.

Nu înainte de a-şi ”bumbăci” bine consoarta, pe care a băgat-o în maşină şi a dus-o pachet la poarta preotului şi el căsătorit. Alexandrina a cerut protecţie la poliţie, iar preoteasa s-a plâns că bărbatul ei este şantajat. A avut loc un flagrant, iar fermierul încornorat Gheorghiţă Nicăi a fost prins cu euroii în sacoşă şi a ajuns în spatele gratiilor. 

Gheorghe Scrijan-Nicăi nu este la prima abatere, el având deja probleme cu legea. În 2018 a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare  pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false pentru obţinerea de fonduri europene. Nicăi a fost obligat să plătească peste 17.000 lei către Agenţia de Plăti şi Intervenţie şi Agricultură şi a prestat 60 de zile în folosul comunităţii.

Cum a început relaţia cu preotul

Am început să vorbesc cu el la spovedanie… Atunci m-a întrebat cum sunt cu soţul meu, dacă avem relaţii, ce facem, cum facem… Nu ştiu de ce, dar i-am spus… Îmi plăcea să vorbesc cu el, să-i povestesc, vedeam că-i place”, recunoştea Alexandrina în vara lui 2022 . Apoi au început să vorbească la telefon şi au trecut repede la nivelul următor, „s-au iubit pe unde au putut, inclusiv în hoteluri”, după cum ar fi spus femeia cumnatei şi poliţiei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net