Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii i-a stricat weekendul lui Iohannis

Ultima actualizare:

Soția președintelui american Joe Biden se află zilele acestea în România, în cadrul unui turneu prin care Prima Doamnă dorește să-și exprime susținerea față de drama familiilor ucrainene care au fugit din calea războiului declanșat de Vladimir Putin

Președintele Klaus Iohannis nu e obișnuit să lucreze în weekenduri
Președintele Klaus Iohannis nu e obișnuit să lucreze în weekenduri

Întâlnire cu militarii americani

În cadrul vizitei pe care o efectuează în țara noastră, Jill Biden va face prima oprire la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanța, acolo unde se va întâlni cu membri ai Armatei Române și cu militarii americani, staționați acolo. Citește și: Zece lucruri neștiute despre Jill Biden. A sărit la bătaie pentru soțul ei

Peste 1000 de soldați americani au ajuns în acest an la Baza 57 Aeriană din comuna Mihail Kogălniceanu, conform Adevărul. România urmează să construiască în jurul bazei un adevărat oraş militar NATO unde vor activa peste 10.000 de soldaţi şi angajaţi civili.

Duelul Primelor Doamne

Prima Doamnă a SUA ajunge în Capitală vineri seara, iar sâmbătă are programate mai multe întâlniri. Pentru început, ea va discuta cu premierul Ciucă, dar și cu o parte din membrii cabinetului său. La întâlnire va participa și personalul Ambasadei SUA. 

Apoi, ea îi va cunoaște pe lucrătorii din domeniul umanitar care gestionează, în perioada aceasta, fluxul uriaș de refugiați sosiți din Ucraina.

Vineri, Jill Biden a postat un mesaj pe Twitter în care a scris:  „În drum spre România și Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să plece de acasă din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane și-mi voi exprima recunoștința pentru ajutorul oferit țărilor vecine și organizațiilor umanitare”.

On my way to Romania and Slovakia to spend Mother’s Day with Ukrainian🌻 mothers and children who were forced to flee their homes because of Putin’s war.I will also visit U.S. troops and express gratitude for the relief efforts of neighboring countries and aid workers.

— Jill Biden (@FLOTUS) May 6, 2022

Jill Biden va petrece timp și în compania educatorilor din România care predau copiilor ucraineni strămutați și îi ajută să se adapteze la noul mediul. Ulterior, sâmbătă seara, ea va decola de pe Aeroportul Henri Coandă, îndreptându-se către Slovacia.

Pe parcursul vizitei în România, Jill Biden va fi însoțită, conform protocolului, de Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis. Întâlnirea dintre cele două Prime Domane va și un prilej pentru un „duel” vestimentar între cele două. Citește și: Citește și: Jill Biden s-a deghizat în însoțitoare de bord, de Ziua Păcălelilor! Prima Doamnă a Americii i-a servit pe pasageri cu înghețată

Carmen Iohannis este cunoscută pentru stilul vestimentar insolit pe care îl adoptă în cadrul ceremoniilor oficiale, catalogat adesea ca „inadecvat” de către criticii vestimentari.

Carmen Iohannis
Carmen Iohannis

I-a stricat planurile președintelui?

Administrația Prezidențială nu a anunțat încă dacă la întâlnire își va face prezența și șeful statului, Klaus Iohannis. Este binecunoscut faptul că, în weekenduri, acesta preferă să lase deoparte aerul poluat din Capitală și să se relaxeze în natură. 

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Klaus Iohannis la întâlnirea cu refugiații din vama Siret. A venit complet „echipat”!

Când vremea nu mai este potrivită pentru o sesiune de schi la Păltiniș, în zilele de sâmbătă și duminică președintele preferă să joace golf pe terenul deținut, la Pianu de Jos, de un apropiat al familiei prezidențiale. 

Uite imagini cu Klaus Iohannis la inaugurarea terenului de golf de la Pianu de Jos. La vremea aceea, președintele i-a invitat pe români „să joace golf mai des”, susținând că „golful nu e un sport exclusivist”.

Citește și: Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să joace golf: "Se poate practica la orice vârstă”

Programul de weekend al lui Klaus Iohannis a stârnit un val de indignare în rândul românilor și în toamna anului trecut. Sâmbătă 30 octombrie, exact în ziua în care se comemorau 6 ani de la tragedia din Clubul Colectiv,  președintele a fost surprins din nou pe terenul de golf de la Pianu de Jos, conform surselor citate de G4Media.

Contestatarii i-au reproșat acestuia că nu a mers la locul tragediei pentru a depune personal o coroană de flori în ziua comemorării, dar și inadecvarea momentului ales pentru a pleca în concediu. 

Cu altă ocazie, la doar o zi de la tragedia de la Spitalul Matei Balș, Iohannis a fost surprins relaxat, zâmbitor, pe pârtia de la Păltiniș. El a plecat să schieze imediat după ce 19 pacienți au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Capitală.

Deși nu se știe încă dacă președintele României va avea sau nu o întâlnire cu Prima Doamnă a Americii, vizita prilejuită de aceasta i-a stricat locatarului de la Cotroceni planurile de weekend, în cazul în care ar fi dorit să plece în vacanță alături de soție.

Întrucât cutuma prevede ca, în orice vizită de stat a unei Prime Doamne, ea să fie însoțită de soția președintelui statului respectiv, doamna Iohannis va avea agenda încărcată weekendul acesta. 

Asemănări între Jill Biden și Carmen Iohannis

Chiar dacă președintele Klaus Iohannis ar fi putea fi nemulțumit din cauză că vizita efectuată de Jill Biden i-a stricat planurile obișnuite pentru un weekend relaxant departe de grijile de la Palatul Cotroceni, cele două Prime Doamne au toate șansele să se înțeleagă de minune pe parcursul timpului pe care îl vor petrece împreună. Asta pentru că au mai multe lucruri în comun. Citește și: Cum arăta în tinerețe Jill Biden, Prima Doamnă a Americii, și câți bani câștiga

Uite o galerie foto cu familia prezidențială americană și cuplul Klaus-Carmen Iohannis

 Atât Jill Biden, cât și Carmen Iohannis, sunt profesoare de limba engleză

La fel ca soția președintelui nostru, care nu a renunțat la catedră după ce a devenit Primă Doamnă, nici Jill Biden nu a dorit să renunțe la pasiunea pentru predat. Ea predă la un colegiu comunitar din SUA și face naveta între locul de muncă și Casa Albă.

Similar, Carmen Iohannis predă engleza la un liceu din Sibiu și se împarte între casa din Transilvania și Vila Lac, reședința din București a președintelui Iohannis, pusă la dispoziție de RA-APPS pe perioada mandatului. 

Vizita de săptămâna aceasta nu este prima pe care Jill Biden o face în țara noastră. Ea a mai fost în România în mai 2014, alături de soțul ei, Joe Biden, la vremea aceea vicepreședinte al SUA, în mandatul lui Barack Obama. Atunci, Jill Biden și-a petrecut timpul cu Maria Băsescu. Citește și: Soţia preşedintelui american Biden dă lecţii soţiei lui Iohannis şi României.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net