Produsul românesc care este vedetă în Anglia, Italia, Irlanda și Franța. Se produce la Suceava

Gustul românesc de mici își croiește drum și peste hotare. O fabrică din Suceava exportă produsele sale inclusiv în Anglia, Irlanda, Italia și Franța, unde românii, dar și localnicii, așteaptă cu nerăbdare să savureze aromele autentice. În România, caserolele ajung direct pe rafturile magazinelor, carmangeriilor și băcăniilor.

Micii au fost la mare căutare, mai ales înainte de 1 Mai / foto: captura youtube
Micii au fost la mare căutare, mai ales înainte de 1 Mai / foto: captura youtube

Micii au fost la mare căutare, mai ales înainte de 1 Mai, atunci când toți românii din țară, dar și de peste hotare au dat gata tot stocul fabricii din Suceava. 

 „În weekendul dinainte de 1 Mai, produsele noastre au avut un real succes. Stocurile de mici s-au epuizat rapid. Avem mici din carne de porc și vită, precum și mici din vită și oaie, care sunt foarte populari. De asemenea, oferim carne pentru grătar, ceafă, cotlet marinat, piept marinat și cârnăciori pentru grill”, declară Alexandra Popescu - reprezentant băcănie Suceava, potrivit Observator News. 

Gust românesc cu accente siciliene

Gustul autentic din Bucovina se îmbină în Frătăuții Vechi cu aromele siciliene. Salsiccia este delicatesa care va sfârâi pe grătarele de acolo, evident alături de micii tradiționali.

„Salsiccia se pregătește din carne de porc de calitate superioară, diferită de cea utilizată pentru alte produse, folosind un amestec de ingrediente specifice zonei Toscana”, spune Dorina Cîrdei - reprezentant carmangerie.

Pentru un kilogram de mici, prețurile încep de la 20 de lei în supermarket și ajung la 38 de lei în carmangerie. Cârnații și ceafa de porc costă aproximativ 40 de lei pe kilogram.

Scurtă istorie a micilor

Micii, cunoscuți și sub denumirea de mititei, sunt un preparat tradițional românesc apreciat pentru gustul său distinctiv și aroma inconfundabilă. Istoria micilor se întinde pe mai multe decenii și este strâns legată de influențele culinare din Balcani și Orientul Mijlociu.

Secolul al XIX-lea: Se crede că micii își au originea în secolul al XIX-lea, în timpul perioadei otomane, când influențele culinare turcești au pătruns în țările balcanice. Preparatul este similar cu kebabul turcesc sau ćevapčići din Serbia și Bosnia.

Hanul lui Manuc: O legendă populară spune că micii au fost inventați la Hanul lui Manuc din București, un loc faimos pentru bucătăria sa. Se spune că un bucătar, rămânând fără mațe pentru cârnați, a hotărât să pună carnea direct pe grătar, astfel născându-se micii.

Popularitate și tradiții

Încă de la începutul secolului XX: Micii au devenit un preparat foarte popular în România, servit în special la picnicuri, grătare și sărbători naționale precum 1 Mai și Ziua Națională a României.

Cârciumile și restaurantele: În perioada interbelică, micii au devenit un fel de mâncare de bază în cârciumile și restaurantele din întreaga țară, iar rețeta s-a perfecționat în funcție de preferințele locale.

Patrimoniu culinar: Astăzi, micii sunt considerați un simbol al bucătăriei românești, fiind savurați atât în țară, cât și de comunitățile românești din străinătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net