Vești proaste! Salarii mai mici din iulie pentru 1,5 milioane de angajați români

Guvernul României se află în mijlocul unei dezbateri privind modalitățile de reducere a taxării pe muncă, care ar putea avea un impact direct asupra salariilor a aproximativ 1,5 milioane de angajați din țară, mai ales cei cu venituri la nivelul salariului minim pe economie. Iată care sunt variantele pe care le ia în considerare coaliția de guvernare și ce impact ar putea avea asupra angajaților.

Salariu. Foto: arhiva.
Salariu. Foto: arhiva.

Variantele guvernului pentru reducerea taxării pe muncă

Coaliția de guvernare analizează trei variante pentru a reduce taxarea pe muncă, conform unor surse guvernamentale din ministerele Muncii și Finanțelor:

Introducerea impozitului progresiv: Una dintre variante presupune introducerea unui impozit progresiv pe venit. Această propunere întâmpină însă opoziția liberalilor din coaliție, care susțin de obicei impozitul unic pe venit.

Impozitul pe venitul global: O altă variantă analizată este impozitul pe venitul global, cunoscut și sub denumirea de impozit pe gospodărie. Această metodă ar presupune impozitarea veniturilor unei întregi gospodării, în locul impozitării individuale a fiecărui membru al familiei.

Deduceri fiscale pentru anumite categorii sociale: A treia variantă este cea a implementării unor deduceri fiscale specifice pentru diverse categorii sociale, cu scopul de a compensa impactul impozitării reduse pe muncă.

Incertitudinea pentru 1,5 milioane de angajați

Aproximativ 1,5 milioane de angajați din România, care primesc salariul minim pe economie, se confruntă cu incertitudinea reducerii scutirii de impozit pentru venituri mici, cea care în prezent se aplică pentru 200 de lei din salariu. Începând din luna iulie, aceștia ar putea vedea o scădere a salariului net cu aproximativ 100 de lei.

În prezent, cei aproximativ 1,5 milioane de angajați care câștigă salariul minim brut de 3.300 de lei primesc în mână aproximativ 2.080 de lei, după ce se aplică scutirea de impozit pentru primele 200 de lei.

Dezbaterile și deciziile privind modalitățile de reducere a taxării pe muncă vor avea un impact semnificativ asupra milioanelor de angajați din România, în special asupra celor cu venituri mai mici. Este important ca guvernul să găsească soluții echilibrate și sustenabile care să sprijine atât angajații, cât și economia națională în ansamblu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net