Rețetă de mici de casă. Cum să prepari o pastă delicioasă de mici

Nu e 1 Mai fără mici. Cel puţin aşa cred românii. Unul dintre preparatele preferate autohtone este nelipsit de la evenimentele importante, aşa că e normal să fie pe masă şi de 1 Mai, zi pe care mulţi aleg să o petreacă la mare, munte sau macăr la o ieşire la iarbă verde. Şi, dacă vrei o reţetă pentru mici de casă, noi avem câteva idei. 

Pentru cei mai buni mici de casă, iată reţete delicioase
Pentru cei mai buni mici de casă, iată reţete delicioase

Micii îşi au originea în Balcani şi se regăsesc şi în bucătăria grecească, cea turcă sau cea sârbă. Legenda spune că micii româneşti ar fi fost inventaţi în secolul 19, la hanul ,,La Iordachi", din Bucureşti. Localul era renumit pentru cârnaţi, dar într-o seară a rămas fără învelişuri şi carnea a fost servită friptă pe grătar direct. Concret, una dintre primele dăţi când au fost serviţi mici a fost în 1902, la ,,Caru' cu bere", tot din Bucureşti. 

Reţetele de mici diferă în funcţie de zonă, iar în unele locuri se pun tot felul de amestecuri de carne, de porc, vită, oaie şi condimente, precum cimbru, ienibahar, coriandru, chimion sau anason. Iată trei reţete de mici de casă pe care trebuie să le încerci. 

Rețetă de mici de casă simpli cu apă minerală 

Ingrediente 

  • 1 kg de piept de porc fără şorici
  • 800 g de carne de vită
  • 30 g de sare
  • 2 linguriţe de boia de ardei dulce
  • 2 linguriţe de cimbru uscat
  • 1 linguriţă de piper negru măcinat
  • 7-8 căţei de usturoi presat
  • 1 linguriţă cu vârf de bicarbonat de sodiu alimentar
  • 300ml apă minerală

Mod de preparare 

Carnea este tocată, prin sita cu găuri mari a maşinii. Se adaugă condimentele şi se frământă compoziţia. După câteva minute, se pune bicarbonatul de sodiu, apoi se adaugă, puţin câte puţin, apa minerală.

Când pasta este bine omogenizată, se presează cu palma, pentru a ne asigura că nu are goluri de aer.

Se acoperă cu folie şi se lasă la frigider între 12 şi 24 de ore.

Se scoate şi se modelează micii, cu mâinile unse cu puţin ulei. Diametrul lor ar trebui să fie în jur de trei cm.

Se pun pe un grătar încins şi se întorc, pentru a se face bine pe ambele părţi. Se servesc cu muştar sau orice alt sos.  

Mici de casă cu carne de oaie și porc - rețetă 

Ingrediente 

  • 200 g de carne tocată din pulpă de porc
  • 800 g de carne tocată de pulpă de oaie cu grăsime
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 200 g de slănină de oaie
  • 300 ml de apă minerală
  • 20 g de sare
  • piper şi boia dulce, după gust
  • 1 vârf de cuțit de chimen măcinat
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat
  • 6 boabe de ienibahar
  • câteva bobițe de coriandru
  • 1 căpățână de usturoi

Mod de preparare 

Se toacă toată carnea, de două ori, cu ajutorul maşinii. Se amestecă în pastă condimentele boabe zdrobite, usturoiul curăţat şi pisat fin, bicarbonatul şi zeama de lămâie. Se frământă şi se adaugă, încet, apa minerală. Pasta trebuie bine omogenizată.

Se lasă, apoi, la rece. Când o veţi scoate, trebuie lăsată 30 de minute la temperatura camerei. Se formează micii cu mâinile unse cu ulei şi se pun pe grătar.

Mici de casă cu carne de pui - rețetă 

Ingrediente 

  • 400 g de piept de pui
  • 200 g de pulpe de pui
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță de boia de ardei dulce
  • ¼ linguriță de chilli
  • 5 căței de usturoi mari
  • 100 ml apă
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare 

Se spală şi se curate pieptul de pui şi pulpele. Se separă carnea de os, apoi se toacă printr-o sită medie sau mare.

Într-un bol se pun carnea, cu bicarbonatul de sodiu şi restul condimentelor. Se amestecă bine, până pasta e omogenizată. Se lasă la frigider 20-30 de minute.

Micii se formează cu mâna umezită cu apă sau cu puţin ulei. Se pun pe grătar şi se întorc pentru a fi bine făcuţi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net