Propunere controversată în educație. Are legătură cu salariile profesorilor

O nouă propunere a autorităților agită spiritele în sistemul de învățământ! Ministerul Educației ca salariile profesorilor din țară să fie acordate în baza performanței elevilor de la clasă!

Ce se întâmplă cu salariile profesorilor
Ce se întâmplă cu salariile profesorilor

Autoritățile răspund într-un mod controversat cererilor profesorilor de majorări salariale. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, în contextul notelor dezamăgitoare de la Bacalaureat, Evaluarea Națională, ori de la testele PISA, Ministerul propune ca salariile profesorilor să depindă de performanța elevilor lor.

Se pare că autoritățile din țara noastră consideră că profesorii sunt răpsunzători, măcar parțial, pentru notele dezamăgitoare ale elevilor din România. Astfel, aceștia doresc ca cei care vin la catedră să predea mai bine la clasă și să renunța la meditații.

Se pare că experți internaționali deja discută cu Ministerul Educației din țara noastră, pentru a putea găsi o modalitate de a oferi profesorilor salarii ce oscilează în funcție de performanța lor din clasă. Se pare că la baza salarială s-ar oferi bonusuri în funcție de eficiența profesorilor.

Nouă propunere controversată în educație

„Este nevoie de implicare, în clasă, nu la meditaţii, şi de îndrumare a tinerilor astfel încât, inclusiv din şcoală, aceştia să plece cu baze solide de cunoştinţe şi cu un sistem de valori bine definit.

Nu cer niciunui profesor să facă lucruri imposibile, sunt perfect conştient şi de limitările existente încă în sistemul nostru de învăţământ”, a declarat Premierul Marcel Ciolacu în urmă cu doar câteva luni, conform sursei citate.

Se pare că autoritățile ar lua în calcul modul în care un profesor se descură în timpul inspecțiilor, cât și rezultatele pe care elevii acestuia le vor avea la Evaluarea Națională, ori la Bacalaureat.

Premierul Marcel Ciolacu mai spunea la vremea respectivă că „profesorii care muncesc, care îşi fac corect meseria, trebuie şi vor fi răsplătiţi.” Acesta spunea că noua lege a salarizării ar urma să includă un sistem prin care salariile vor reflecta performanța de la catedră pe care o are fiecare profesor din țara noastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
wave 5255593 1280 jpg
vreme furtuna png
Crestere salariu FOTO Shutterstock
colegiu iasi jpg
beach 2100369 1280 jpg
fructe liofilizate1 jpg
perchezitii traficanti droguri Vaslui FOTO DIICOT Vaslui (4) jpeg
scoarta de copac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net