Record bizar în județul Argeș. Un bărbat a sunat de 31.000 de ori la 112: care a fost motivul

Ultima actualizare:

Un caz bizar a lăsat fără cuvinte autoritățile din țara noastră! Cei de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au anunțat că un bărbat din județul Argeș, utilizând mai multe numere de telefon, a apelat serviciul de urgență 112 de aproximativ 31.000 de ori. Acest număr uriaș de apeluri a fost făcut în ciuda faptului că bărbatul nu avea nicio urgență.

A sunat de 31.000 de ori la 112 într-un singur an
A sunat de 31.000 de ori la 112 într-un singur an

Potrivit celor de la adevarul.ro, ziua de 11 februarie semnifică Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112, un număr unic în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Toți cei care au nevoie de ajutor, fie că vorbim despre Pompieri, Poliție, Ambulanță, SMURD, ori Jandarmerie, pot chema rapid salvatorii, folosind acest număr.

Începând cu anul 2004, în țara noastră, acest număr este apelat și pentru Salvamont, fiind vorba despre un apel gratuit în toate rețelele de telefonie mobilă.

Un bărbat a sunat de zeci de mii de ori la 112

Cu toate acestea, există unii români care abuzează de acest serviciu care, pentru alți oameni, poate însemna diferența dintre viață și moarte. De-a lungul lui 2023, au fost mai multe apeluri inutile care au îngreunat activitatea operatorilor, iar un caz anume a uimit autoritățile din țara noastră. Mai precis, un bărbat din județul Argeș a sunat la 112 de aproximativ 31.000 de ori.

„Un exemplu este cazul unui apelant din judeţul Argeş, care a sunat fără a avea o urgenţă de aproape 31.000 de ori în decursul unui an, folosind mai multe numere de telefon. Apelurile au presupus un timp de procesare de peste 500.000 de secunde, adică aproape 5 zile de convorbiri continue”, au comunicat cei de la STS, potrivit sursei citate.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a dorit să precizeze faptul că orice apel la 112 care nu reprezintă o urgență reală poarte însemna secunde prețioase pierdute de către o persoană care chiar are nevoie de ajutorul autorităților. Se pare că cele mai multe apeluri către 112 ce nu sunt urgențe vin din județul Gorj. Aici, 66,79% din apeluri nu sunt urgențe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net