Punctul de pensie, schimbare radicală! Anunțul momentului pentru pensionarii din România

Ultima actualizare:

Pentru toți pensionarii din România, orice anunț ce privește schimbări aduse pensiei este o sursă de anxietate, în condițiile în care sumele primite de bunicii noștri, în multe cazuri, de abia reușesc să le asigure un nivel de subsistență. Ei bine, Marius Budăi a declarat public ce intenționează să propună în legătură cu pensiile românilor.

Ministrul intenționează să propună majorarea pensiilor. / foto: shutterstock.com
Ministrul intenționează să propună majorarea pensiilor. / foto: shutterstock.com

În cadrul unei apariții televizate, Marius Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a precizat, plin de optimism, că intenționează, cât mai curând, să poată aduce în discuția coaliției de guvernare două noi propuneri ce ar avea ca scop majorarea pensiilor din țară.

Conform speranțelor acestuia, propunerile ar putea fi puse în discuție începând cu zilele următoare, însă Ministrul a fost reticent în a da un calendar precis al evenimentelor. Conform acestuia, nu dorește să transmită în spațiul public o dată în jurul căreia să se lege speranțele pensionarilor, doar ca, în urma consultărilor coaliției de guvernare, acea dată să treacă fără implentarea niciunei legi de majorare a pensiei.

Care sunt planurile guvernului de a sprijini pensionarii?

În ceea ce privește creșterea pensiilor, Ministrul Marius Budăi a fost la fel de vag precum în referirile la când mai exact această creștere poate surveni. Conform spuselor acestuia, la fel ca în problema calendarului, lipsa unor date concrete expuse de Minister vine din „din respect pentru seniorii României, conform declarației lui Marius Budăi, care nu vrea să creeze speranțe și așteptări false în spațiul public.

El vorbește, de asemenea, despre provocările din coaliția de guvernare, din partea căreia s-a confruntat chiar și cu cererea de a demisiona, tot în urma unui anunț al acestuia privind majorarea pensiilor.

În continuare, Marius Budăi își exprimă dorința ca guvernul să continue implementarea programelor deja existente în ceea ce privește sprijinirea pensionarilor. Deși acesta nu consideră că sunt suficiente, cataloghează drept „foarte bune” măsurile de sprijin, atenționând că este necesară urmărirea mersului economiei și a puterii de cumpărare, pentru a putea ajuta, în mod real, pensionarii.

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net