Ce pensie colosală încasează, lunar, Ion Iliescu. Primește și o indemnizație aproape dublă!

Ion Iliescu a fost primul președinte post-comunist al României. Acesta a debutat de tânăr în activitatea politică în cadrul Partidului Comunist, prim-secretar al UTC, membru în CC al PCR şi în Marea Adunarea Naţională, ministru. Ulterior, a fost exclus din viaţa politică, nefiind de acord cu unele decizii luate în forumul central de partid.

Ion Iliescu (dreapta) / Sursă foto: arhivă
Ion Iliescu (dreapta) / Sursă foto: arhivă

Veniturile uneia dintre cele mai controversate figuri ale vieții politice de după 89

Figura sa politică a reapărut în timpul evenimentelor din decembrie 1989. A fost ales preşedinte al CFSN, apoi al CPUN, organisme menite să asigure, provizoriu, conducerea statului până la formarea instituţiilor rezultate din alegeri.

Este una dintre cele mai controversate figuri ale vieţii politice după 1989. Ce pensie colosală încasează, lunar, cel care a fost de trei ori președinte al României. Ion Iliescu primește și o indemnizație aproape dublă. Află cum a reușit să o obțină.

Ion Iliescu încasează 2.000 de euro pe lună

Foarte mulți români sunt curioși să afle ce pensie are Ion Iliescu. Sunt unii care-și imaginează că fostul președinte încasează o pensie colosală. Și se pare că nici nu sunt departe de adevăr, în condițiile în care Ion Iliescu încasează, de la stat, în fiecare lună, în jur de 2.000 de euro. Pensia acestuia este compusă din două elemente care l-au și ajutat să ajungă la acest venit. Concret, fostul președinte al României are o pensie de 3.916 lei. Însă, la aceasta se adaugă o indemnizație pentru ocuparea funcției supreme în stat, în valoare de 5.331 de lei. Așa reușește Ion Iliescu să încaseze, lunar, o sumă colosală.

Ce bunuri deține fostul președinte post-comunist al României? Potrivit unei declarații de avere a lui Ion Iliescu, acesta ar deține, surprinzător, doar un apartament, în București, achiziționat în anul 1996, care are o suprafață de 156 de metri pătrați.

Diferența dintre veniturile lui Ion Iliescu și ale celui mai bogat pensionar din România

Comparativ cu majoritatea pensionarilor români, pensia lui Ion Iliescu pare una colosală. Însă, dacă ne uităm cât încasează, lunar, cel mai bogat pensionar din României, o să observăm că fostul președinte are venituri mult mai mici decât acesta.

Conform declarațiilor Ministrul Muncii, Raluca Turcan, se pare că cea mai mare pensie din România este halucinantă, aceasta depășind 78.000 de lei. Turcan a explicat că este vorba despre o pensie de serviciu, care ajunge la valoarea totală de 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate și 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net