Lovitură dură pentru Ion Iliescu. Familia fostului președinte al României a primit o veste cumplită

Lovitură dură pentru Ion Iliescu. Familia acestuia a primit o veste cumplită. Nepotul vitreg al fostului președinte al României a fost trimis în judecată într-un dosar de corupție în care este implicat și Horia Palmer-Hîrtopanu, fost director în Ministerul Educaţiei.

 Familia fostului președinte al României a primit o veste cumplită
Familia fostului președinte al României a primit o veste cumplită

Andrei Iliescu, nepotul lui Ion Iliescu, este acuzat că a cerut și a primit mită de la administratorul unei firme.

Nepotul lui Ion Iliescu, acuzat de şpagă

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Brașov l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Horia Palmer, pentru luare de mită şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Aceste fapte le-ar fi comis când era director al Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare şi Universitare, aflată în subordinea Ministerului Educației.

În acest dosar apare și numele nepotului lui Ion Iliescu. Se pare că acesta ar fi fost trimis în judecată, chiar înainte de Crăciun, pentru „tăinuire în formă continuată”, potrivit gândul.

Andrei Iliescu, trimis în judecată de DNA

În urma cercetărilor efectuate, procurorii DNA au stabilit că, în perioada 2017-2020, fostul director Horia Palmer ar fi intrat în contact cu administratorul unei firme care voia să obțină contracte legate de construirea unor grădinițe în cadrul Proiectului privind Reforma Educației Timpurii în România.

Se pare că fostul director din Ministerul Educației i-ar fi cerut administratorului firmei respective 340.000 de euro şi 18.749 de lei. 

Un alt aspect important a avut loc la casa lui Horia Palmer. Aici s-ar fi efectuat, tot sub formă de mită, „lucrări de forare a unui puţ şi de construire a instalaţiei de alimentare cu apă”.

Procurorii DNA au aflat și metoda prin care Horia Palmer reușea să spele banii obținuți.

„În intervalul 2016-aprilie 2021, inculpatul (n.red. – Horia Palmer) ar fi obţinut sume de bani consistente ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni de corupţie, din care, prin diverse operaţiuni bancare, ar fi inserat în circuitul financiar legal sumele de aproximativ 228.676 euro şi 191.900 lei, folosite pentru a achiziţiona diferite bunuri (imobile şi autoturisme de lux), unele pe numele unor persoane apropiate (printre care şi inculpata cercetată în prezenta cauză sub control judiciar – n.red. – Iuliana Petronela Domnica)”, a transmis DNA prin intermediul unui comunicat.

Ce relație are Ion Iliescu cu nepotul său vitreg

Andrei nu are o relație apropiată cu Ion Iliescu. De altfel, acesta a precizată că, atunci când Iliescu a deținut funcția de președinte, fratele său vitreg, Crișan a încercat să îl contacteze, însă nu a reușit.

Într-un interviu, Andrei Iliescu a precizat că în 20 de ani l-a întâlnit doar de câteva ori pe fostul om politic. Aceste vizite s-ar fi petrecut la partidul lui Ion Iliescu.

„Tata l-a sunat de câteva ori cu dorința de a-l vizita, dar unchiul i-a zis că nu are timp de el. Cât ai fi de președinte, nu îți faci timp cinci minute să vorbești cu fratele tău? Nu mi se pare tocmai normal… 

Tatăl meu este frate vitreg cu el (n.red. – Ion Iliescu). Bunicul s-a recăsătorit cu o tânără ilegalistă, Maria (bunica mea). Din aceasta căsătorie au rezultat doi copii: Crișan (tata) și Mihai. Din prima căsătorie, bunicul mai avea deja alți doi băieți: Ion și Eugen”, dezvăluia Andrei Iliescu, într-un interviu pentru libertatea.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

cub irina margareta nistor png
cub toma caragiu png
cub adriana iliescu și eliza png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
horoscop bani jpg
cub cristina cioran png
Nella Pignatelli webp
cub horoscop iertare png
image
image
image
image
image
image
Zura cainele erou jpg
profimedia 0754235297 jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
gheorghe marmureanu si mircea raulian jpeg
Cutremur la granita Turciei cu Siria  6 februarie 2023  Foto Epa Efe
FotoJet jpg