Ion Iliescu îi „jelește” online pe cunoscuții săi decedați recent. Ce a povestit despre ei

Ultima actualizare:

Ion Iliescu reprezintă, cu siguranță, una dintre cele mai emblematice figuri din politica românească, din ultimele decenii. Ajuns la 92 de ani, nea Nelu își trăiește bătrânețea departe de ochii lumii, alături de soția sa, Nina, în vârstă tot de 92 de ani.

Nea Nelu e blogger și la 92 de ani

Există, totuși, o legătură mai puțin știută a acestuia cu restul lumii. Este un veritabil canal de comunicare oficială. Unul virtual, întrucât Ion Iliescu are blog și chiar publică. Nu orice fel de fleacuri, ci doar texte care au importanță pentru el.

De la finalul lunii august, însă, textele semnate de nea Nelu sunt umbrite de tristețe, fiind vorba, exclusiv, de gânduri împărtășite în memoria diverselor personalități pe care Ion Iliescu le-a cunoscut și care au plecat dintre noi, recent.

Vezi și: Ion Iliescu, viață boemă la 92 de ani. Cu ce se mai ocupă nea Nelu?

Astfel, pe blogul său, căci Ion Iliescu chiar ține pasul cu tehnologia, la 92 de ani fiind blogger, regăsim texte scrise în memoria unor personalități pe care nea Nelu chiar le-a cunoscut bine: Mihail Gorbaciov, regina Elisabeta a II-a, Mariana Nicolesco sau Eugen Simion.

Am aflat cu tristețe vestea morții lui Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice. Oricum ai judeca moștenirea lui, deciziile luate de URSS, sub conducerea sa, au schimbat dinamica relațiilor internaționale. Și în bine, dar și în rău. (...) Până la urmă, doar cei care au trăit acele vremuri îi pot judeca moștenirea. Un lucru nu i se poate reproșa: că nu a avut curajul schimbării. Fie și numai pentru asta, va rămâne în istoria agitatului secol XX. Dumnezeu să-l odihnească!”, a început, la finalul lunii august, Ion Iliescu, seria ferparelor.

Câteva zile mai târziu, în luna septembrie, ne părăsea regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Hop și nea Nelu cu amintirile! „Am avut ocazia să o cunosc și să discut cu Regina, dincolo de constrângerile protocolului. O personalitate puternică, deschisă către problemele care dominau agenda publică, și cu simțul umorului. Și care nu a uitat o clipă de interesele țării al cărui șef de stat era! Păstrez o amintire puternică întâlnirii din 2004, în cadrul vizitei private în Marea Britanie, când Regina a oferit un dejun privat, la care a participat și marea noastră balerina Alina Cojocaru”, a rememorat Ion Iliescu respectiva întâlnire.

Vezi și: Care sunt șansele ca Ion Iliescu să fie închis din cauza Dosarului Revoluției?

Luna octombrie, însă, a marcat o dublă comemorare. Ion Iliescu îi amintește, în aceeași postare, pe academicianul Eugen Simion și pe soprana Mariana Nicolesco, de asemenea membră de onoare a Academiei Române.

România este mai săracă acum, după dispariție sopranei Mariana Nicolesco și a academicianului Eugen Simion. Oameni pe care i-am cunoscut, cu care am avut relații privilegiate, și a căror contribuție la promovarea culturii și identității României în lume a fost neprețuită”, a încheiat, pentru moment, Ion Iliescu seria textelor comemorative.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net