Soprana Mariana Nicolesco, condusă pe ultimul drum. Unde va avea loc înmormântarea
Sicriul cu trupul neînsufleţit al celebrei soprane Mariana Nicolesco a fost depus, miercuri, 19 octombrie, la Ateneul Român, din București. După ora 14.00, cortegiul va porni spre cimitirul Ghencea, unde va avea loc înmormântarea.
Înmormântarea, după ora 14.00, la cimitirul Ghencea
"Prietenii şi admiratorii îi pot aduce omagiu miercuri, 19 octombrie 2022, la Ateneul Român, între orele 9,00 şi 14,00. După ceremonia solemnă, Mariana Nicolesco - distinsă cu ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce - va fi întâmpinată cu onorurile cuvenite la Cimitirul Militar Ghencea, unde va avea loc slujba religioasă şi depunerea la locul de veci", a transmis Academia Română.
Citește și: A murit soprana Mariana Nicolesco, vocea de aur a operei românești
Membru de onoare al Academiei Române - Secţia de arte, arhitectură şi audiovizual, marea soprană Mariana Nicolesco a murit vineri, 14 octombrie. Mariana Nicolesco avea 73 de ani și era internată într-un spital din București. Peste aproximativ o lună, ar fi trebuit să sărbătorească împlinirea vârstei de 74 de ani, pe 28 noiembrie.
Personalitate de înaltă ținută a elitei cultural - artistice a României, Mariana Nicolesco lasă în urmă o carieră monumentală, recunoscută prin nenumărate premii sau multiple omagii și sute de concerte susținute pe marile scene din întreaga lume.
Vezi și: Doru Todoruț, relație specială cu regretata soprana Mariana Nicolesco
În 1993 a fost aleasă membru de onoare al Academiei Române, cel mai înalt for de știință și de cultură din România.
A interpretat în premieră mondială capodopera Seven Gates of Jerusalem de Krzysztof Penderecki la celebrarea a 3000 de ani ai Oraşului Sfânt.
Invitată de Papa Ioan Paul II, Mariana Nicolesco a cântat minunatele colinde româneşti la Primul Concert de Crăciun în Vatican, transmis de Mondovisione şi urmărit de peste un miliard de oameni. Un studiu arată că, în istoria Teatrului alla Scala din Milano, este soprana care a apărut în cele mai multe premiere absolute.
Nu rata nici: Ce şofer harnic are Mariana Nicolesco!
Membră de Onoare a Academiei Române, Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, de asemenea Membră de Onoare a Academiei Internaţionale Mihai Eminescu din Craiova, Profesor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Profesor Onorific precum şi Doctor Honoris Causa al Universităţii Transilvania din Braşov, Doctor Honoris Causa al Academiei de Arte din Chişinău, unde a susținut conferenţa pe tema “Sărbătorim Centenarul Marii Uniri prin Arta Sacră a Cântului”, Membră a Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere din Paris. Primește Premiul Constantin Brâncoveanu “pentru întreaga sa carieră de excepție”.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!