Scene emoționante! Marilena către Arşinel: «Te voi iubi mereu!»

#Alexandru Arșinel
Ultima actualizare:

S-a tras cortina pentru totdeauna pentru maestrul Alexandru Arşinel! Marele actor a încetat din viaţă la 83 de ani, joi, 29 septembrie, la Spitalul Universitar din Capitală, după o perioadă îndelungată în care s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate.

Soția regretatului artist este  paralizată de șase ani, așa că a sosit la înmormântare într-un scaun
Soția regretatului artist este paralizată de șase ani, așa că a sosit la înmormântare într-un scaun

Artistul a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni şi de foarte mulţi admiratori. Soţia sa, Marilena, i-a fost alături până în ultima clipă, chiar dacă este paralizată aproape total.

Peste 200 de oameni au venit să-l conducă pe regretatul Alexandru Arşinel pe ultimul drum, ieri, la prânz, la Cimitirul Bellu din Bucureşti. Familie, prieteni, foşti colegi, dar şi foarte mulţi fani au fost „în public” şi l-au aplaudat pentru ultima dată. S-au strâns cu toţii încă dinainte de orele 12.00, în curtea cimitirului, pentru a-şi lua adio de la marele maestru.

Citește și: Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce au descoperit medicii legiști în urma decesului marelui actor

Marilena, soţia, a fost adusă în scaun cu rotile din cauză că de şase ani este paralizată în urma unui accident casnic. Aceasta a venit însoţită de fii ei, Bogdan şi Cristian, care au ajutat-o să se deplaseze. Chipul ei a exprimat multă suferinţă, căci despărţirea de cel care i-a fost alături vreme de 54 de ani nu avea cum să fie uşoară. Toată atmosfera a fost extrem de emoţionantă.

Soţia lui Alexandru Arşinel a trecut prin cele mai dureroase clipe. Jumătatea cu care actorul şi-a împărţit viaţa mai bine de 50 de ani şi-a condus soţul pe ultimul drum, înmărmurită de durere. Copiii săi, Bogdan şi Cristian, şi-au adus mama imobilizată în scaunul cu rotile la înmormântare. Pe una dintre coroanele pregătite de familie scria: „Te voi iubi mereu! Soţia, Marilena”.

Mai vezi și: A fost demis cu scandal din funcţia de director al Teatrului «Constantin Tănase»

Alexandru Arșinel și soția sa Marilena, o întâlnire ca-n filme

Maestrul Alexandru Arşinel şi-a unit destinul cu soţia sa, Marilena, de profesie asistentă medicală, în anul 1968. Se pare că au avut parte chiar de o întâlnire de poveste şi de când s-au văzut şi cunoscut nu au mai putut sta unul fără celălalt. S-au cunoscut în 1966, la Ştrandul Tineretului.

Dragostea a fost pură şi adevărată, aşa că la doi ani de la căsătorie, Alexandru Arşinel avea să devină tată, în 1970 născându-se primul său copil, Bogdan, care i-a dăruit, la rândul său, doi nepoţi – Adrian şi Maria. Acesta mai are un frate, al doilea copil al lui Alexandru Arşinel, la trei ani distanţă, pe Cristian, care le-a dăruit un nepot, pe Rareş. Nici unul dintre cei doi fii nu a moştenit pasiunea pentru actorie a tatălui său, ambii fiind pasionaţi de afaceri.

Ups: Alexandru Arșinel: «Li se ardeau şi cozonacii şi veneau să ne vadă la televizor»

Trupul neînsufleţit al lui Alexandru Arşinel a fost adus la ora prânzului, a fost depus în capelă, unde s-a făcut o slujbă, în prezenţa rudelor şi a celor apropiaţi. La intrarea în capelă, cei prezenţi au depus mai multe coroane funerare, cu mesaje emoţionante de condoleanţe pentru familia maestrului.

Dintre colegii de breaslă ai artistului, şi-a făcut apariţia şi Vasile Muraru (65 de ani), cel care s-a ocupat îndeaproape de înmormântarea lui Arşinel. Acesta este în prezent actualul director al teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, după ce la începutul anului Arşinel a fost demis din funcţie. De asemenea, au fost prezenţi şi Valentina Fătu, Aurelian Temişan, Monica Davidescu, Andreea Berecleanu, Gheorghe Turda, Maria Lulescu, soţia actorului Alexandru Lulescu, toţi artiştii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Artistul şi-a pregătit din timp locul de veci

Potrivit surselor noastre, regretatul Alexandru Arşinel şi-a pregătit din timp locul de veci la Cimitirul Bellu din Capitală. Alexandru Arşinel a fost înmormântat pe „Aleea Mateiu Caragiale” de la Cimitirul Bellu.

Click! spune

Alexandru Arșinel (1939-2022) a fost unul dintre cei mai activi și longevivi actori de comedie și de revistă. S-a născut la 4 iunie 1939, în comuna Dolhasca (județul Suceava). A absolvit Actoria în 1962, dar a debutat în televiziune încă din anul al doilea de facultate. Iar la teatru a debutat la Târgu Mureș și din 1967 a fost angajat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. A fost directorul acestuia din 1998 până la începutul anului acesta, când a fost demis din funcție.

«Am văzut o fată a cărei imagine m-a hipnotizat»

După ce Alexandru și soția sa au sărbătorit nunta de aur, viața lor s-a schimbat dramatic. Marilena a rămas paralizată în 2016, în urma unui accident casnic, așa că suferința lui Arșinel, care încă din 2013 a luptat cu mari probleme de sănătate, a fost accentuată. Cea mai mare durere din ultimele zile a fost aceea că iubirea vieții sale nu se simte mai bine. Și în toate interviurile pe care le-a acordat în ultimul an vorbea foarte des și cu mare dragoste despre Marilena.

La un moment dat, am văzut o fată a cărei imagine m-a hipnotizat, mi s-au lipit ochii de ea ca de un magnet. Nu am mai putut efectiv să îmi iau ochii de la ea. M-am apropiat şi am întrebat-o cum o cheamă, dar nu mi-a răspuns. Am plusat şi am întrebat-o: «Dar ce ai face dacă m-aş îneca?». S-a întors spre mine, mi-a zâmbit, dar tot nu mi-a răspuns!”, a povestit actorul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
image
actualitate.net
image
actualitate.net