Incidente, la înmormântarea lui Gorbaciov! De ce a lipsit Vladimir Putin?

Ultima actualizare:

Mihail Gorbaciov, ultimul lider al URSS, decedat la 91 de ani, a avut parte de funeralii modeste, fără onoruri militare.

Vladimir Putin, la catafalcul lui Gorbaciov, doar la priveghi
Vladimir Putin, la catafalcul lui Gorbaciov, doar la priveghi

Presa din Rusia a relatat că sute de civili au trecut pe la catafalcul său, însă ceremonia nu ar fi fost una demnă de un fost șef de stat. Doar președintele Ungariei, Viktor Orban, s-a deplasat la Moscova pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Gorbi.

Altfel, evenimentul s-a desfășurat fără onoruri militare sau doliu național, așa cum Vladimir Putin a impus, după decesul lui Boris Elțin, primul președinte al Rusiei, după destrămarea URSS, sub Gorbaciov.

Citește și: Viktor Orban, singurul lider U.E care participă la funeraliile lui Mihail Gorbaciov

Putin a ajuns, joi, 1 septembrie, la priveghiul lui Mihail Gorbaciov. Acesta a depus un buchet de flori și s-a recules, preț de câteva clipe lângă sicriul deschis.

Ceremonia va avea loc pe 3 septembrie, precum şi funeraliile. Agenda preşedintelui nu-i permite să fie acolo", a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al Kremlinului.

Într-adevăr, Vladimir Putin a avut o serie de deplasări, asemănătoare celor din campaniile electorale, încă din ziua în care a participat la priveghiul lui Mihail Gorbaciov.

Putin, în turneu, pentru a-și spori popularitatea

Publicația Meduza relatează un episod petrecut, pe 1 septembrie, în Kaliningrad. Vladimir Putin a oprit coloana oficială și a ieșit din mașină să vorbească preț de câteva secunde oamenilor de pe stradă.

Momentul a fost surprins și într-o înregistrare video. „Totul e bine? Guvernatorul nu vă supără? Cu bine, vă doresc fericire", a fost dialogul președintelui rus cu oamenii adunați, printre două rânduri de mașini oficiale. „Mulțumiri! Suntem bine!", au strigat ei.

Vezi și: Gorbaciov, către Ceaușescu, în decembrie 89: „Veți mai trăi până în ianuarie 90”

În Moscova, însă, funeraliile lui Mihail Gorbaciov nu au fost lipsite de incidente. Conform publicației Meduza, trei femei au fost reținute, în timp ce stăteau la coada formată în jurul catafalcului fostului președinte sovietic.

Acestea ar fi purtat insigne și însemne anti-război și au primit amendă pentru discreditarea armatei, lăudată în Rusia pentru invadarea Ucrainei, promovată drept o „operațiune specială”.

Află și: Mihail Gorbaciov, înmormântat în cimitirul personalităților din Rusia

Mihail Gorbaciov a fost înmormântat, în cimitirul Novodevichy, din Moscova, lângă locul de veci al soției sale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net