Reacția avocatului Adrian Cuculis în dosarul vaccinurilor! „Încep să iasă la suprafață nenorocirile”

Puțin peste 1 miliard de euro ar fi prejudiciul din dosarul care invetighează cumpărarea numărului uriaș de vaccinuri anti-Covid, în timpul pandemiei. Mai precis, în perioada ianuarie – mai 2021, în România ar fi fost aduse peste 52 de milioane de doze de vaccin, deși țara noastră deja era în posesia a 37 de milioane de doze. Acestea ar fi fost suficiente pentru populația eligibilă pentru vaccin, iar DNA investighează raționamentele din spatele achiziției.

Reacția avocatului Adrian Cuculis în dosarul vaccinurilor
Reacția avocatului Adrian Cuculis în dosarul vaccinurilor

Procurorii deja au cerut ridicarea imunității fotului Premier, Florin Cîțu, cât și foștii miniștri ai Sănătății, Oana Mihăilă și Vlad Voiculescu. Potrivit celor de la Antena 3 CNN, întrebat despre acest caz, avocatul Adrian Cuculis a vorbit pe larg despre ce se întâmplă.

„Este unul dintre cele mari dosare de la DNA”

„Nu există varianta suspendării în cazul acesta pentru prejudiciul pe care îl au. De altfel, cred că asistăm pentru prima dată la o premieră în justiția din România, pentru că nimeni până acum pe legea răspunderii ministeriale nu a fost cercetat.

Ori știm că și programul de guvernare, și măsurile, și actele și deciziile pe care le iau politicienii noștri, atâta vreme cât sunt la nivel de declarații politice. Ok, nu răspund penal, dar când vine vorba despre acte plecate de la minister, există o lege care vorbește despre răspunderea miniștrilor”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, potrivit sursei citate.

Potrivit acestuia, suntem în fața primului dosar din timpul pandemiei care ajunge într-un stadiu atât de avansat.

„Este pentru prima dată când vedem un comunicat de la DNA și un dosar instrumentat de către DNA prin care politicienii pentru ceea ce au făcut, respectiv că ne-au îndatorat cu încă un miliard de euro pentru acele doze care pur și simplu le aruncăm la coșul de gunoi.

Vedem vor răspunde penal și aici pentru infracțiunea pe care au. Nu au cum să răspundă, să spunem așa, cu vreo închisoare cu suspendare. Este unul dintre cele mari dosare de la DNA în ceea ce privește pandemia și într-adevăr, este pentru prima dată când vorbim despre un dosar al pandemiei care ajunge într-un stadiu cel mai avansat”, a mai spus avocatul Adrian Cuculis.

„Încep să iasă la suprafață nenorocirile”

Avocatul Adrian Cuculis a mai comentat pe marginea acestui subiect și într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Încep să iasă la suprafață nenorocirile făcute de Câţu (Florin), adică fost premier, Ioana Mihailă (USR), ministrul Sănătății şi Vlad Voiculescu (tot USR) şi insul acesta, tot fost ministru la Sănătate.

DNA a cerut ridicarea imunității acestor 3 (fără penali în funcții publice) iar atunci când romanii erau băgați cu forța în casă, ei dădeau tunuri de miliarde de euro.

1 miliard de euro. Dați-va seama câte lucruri puteau fi făcute cu banii pe care se pare ca i au sifonat oamenii ăștia”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net