Dosarul vaccinurilor din pandemie zguduie clasa politică! DNA cere ridicarea imunității lui Florin Cîțu! Cine mai este vizat

Ultima actualizare:

DNA a cerut Președinției și Senatului încuviințarea începerii urmăririi penale a trei persoane ce aveau, la vremea respectivă, calitatea de demnitar. Cererea procurorilor a venit în contextului dosarului legat de achizițiile de vaccinuri, din timpul pandemiei. Se pare că cele trei persoane care au intrat în vizorul anchetatorilor sunt fostul Premier, Florin Cîțu, cât și foștii miniștri ai Sănătății, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu.

Procurorii cer ridicarea imunității lui Florin Cîțu
Procurorii cer ridicarea imunității lui Florin Cîțu

Cei de la DNA au solicitat Președinției și Senatului încuviințarea începerii urmăririi penale a trei persoane ce aveau, la vremea respectivă, calitatea de demnitar. Se pare că cererea procurorilor a venit în contextului dosarului legat de achizițiile de vaccinuri, din timpul pandemiei de COVID-19.

Potrivit celor de la Digi 24, cele trei persoane care au intrat în vizorul anchetatorilor ar fi fostul Premier, Florin Cîțu, cât și foștii miniștri ai Sănătății, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu.

„În conformitate cu prevederile constituționale și legale, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României și Senatului României pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de trei persoane, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea”, au transmis prin intermediul unui comunicat procurorii DNA, conform sursei citate.

Prejudiciul ar fi de peste un miliard de euro

Procurorii susțin că în timpul pandemiei, mai precis, în perioada dintre ianuarie și mai 2021, anumite persoane din cadrul Guvernului ar fi cumpărat mult mai multe doze de vaccin Pfizer și Modena decât era necesar.

Se pare că în ciuda faptului că numărul total de persoane eligibile pentru vaccin era de 10,7 milioane, în țară ar fi fost aduse 52.805.690 de doze, în condițiile în care, în ianuarie 2021, în România deja erau aproximativ 37.5 milioane de doze de vaccin.

Potrivit calculelor anchetatorilor, prejudiciul cauzat de această tranzacție ar fi de puțin peste un miliard de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net