Reacția lui ministrului Rafila după ce o femeie a murit aşteptând trei ore o ambulanţă în Constanţa: „Întârzierea nu a fost întârziere”

Ultima actualizare:

O nouă situație tragică în țara noastră are în prim plan spitalele românești. De data aceasta este vorba despre o femeie în vârstă de 75 de ani, din județul Constanța, care și-a pierdut viața după ce a așteptat 3 ore sosirea ambulanței. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, declară că „întârzierea nu a fost întârziere”.

Cazul a avut loc în Constanța
Cazul a avut loc în Constanța

După ce întreaga țară a rămas șocată de evenimentele recente din țara noastră, mai precis, despre ororile care aveau loc în azilele românești, cât și, mai recent, despre cazul tinerei care a fost nevoită să nască pe trotuar, în fața spitalului, o nouă situație tragică are în prim plan spitalele din țara noastră. De această dată este vorba o instituție medicală din Băneasa, județul Constanța, unde o femeie de 75 de ani a decedat, deoarece a fost nevoită să aștepte ore întregi pentru o ambulanță, potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro.

Femeia avea probleme serioase de sănătate, așa că familia ei a adus-o de urgență, cu mașina, la UPU Băneasa. Acolo, medicii au apreciat că este necesar ca pacienta să fie transportată către Sitalul din Medgidia, așa că au cerut o ambulanță pentru drum. Aici intervine și problema, deoarece, între timp, starea femeii s-a degradat rapid, intrând în stop cardio-respirator. Se pare că, inițial, a fost cerută o ambulanță cu asistent, iar după ce starea de sănătate a femeii a devenit din ce în ce mai îngrijorătoare, a fost solicitată o ambulanță cu medic.

Femeia era deja moartă atunci când a ajuns ambulanța

Se pare că ambulanța a sosit la 30 de minute după apel, însă, pacienta era deja decedată de 15 minute. Cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa spun că nu au existat nereguli în gestionarea cazului, iar în intervalul de 30 de minute nu a fost niciun echipaj disponibil.

Conform sursei citate, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, referitor la acest incident, că „întârzierea nu a fost întârziere”. Un deputat constănțean cere Ministrului ca pe litoral să fie un număr suficienți de medici pe ambulanțe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net