Rețea de traficanți de arme, droguri și bani, condusă din Penitenciarul Arad. Aproviziona și bandele din Suedia

O grupare de traficanţi de arme şi droguri din Banat care îi avea drept clienți și bande de motocicliști din Suedia a fost anihiliată de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată. Marți dimineață, mascații au decins la mai multre adrese din Reşiţa, Caransebeş, Timişoara, Calafat şi Oţelu Roşu. 

Gruparea se ocupa cu trafic de droguri, de arme și de monedă FOTO: Arhivă
Gruparea se ocupa cu trafic de droguri, de arme și de monedă FOTO: Arhivă

Procurorii DIICOT Timişoara, însoţiţi de poliţiştii de la Crimă Organizată, au descins marţi dimineaţa, 12 aprilie, la mai multe adrese pentru a strânge probe într-un dosar de trafic de armament, trafic de valută falsă şi trafic de droguri. Potrivit anchetatorilor, armele erau cumpărate din Bulgaria şi apoi revândute. 

Având informații că rețeaua a vândut pistoale unei grupări de motociclişti din Suedia, poliţiştii de la Crimă Organizată au supravegheat un transport spre țara respectivă şi au reuşit, cu sprijinul autorităţilor de acolo, să blocheze ajungerea armelor la destinatari. Ancheta a arătat că gruparea urma să trimită o cantitate importantă de arme în Suedia.

O parte a grupării, condusă din penitenciar

În paralel, membrii grupării au adus cantităţi importante de droguri din Spania şi Germania, pe care le-au vândut în România, în Caraș-Severin și Timiș.

Alți membri ai aceleiași grupări se ocupau cu infracțiuni din sfera falsului de monedă. Mai exact, au plasat euro falşi pe piaţă. Este vorba despre plasarea de monedă din cupiură de 50 de euro în județul Caraș Severin, „marfă” care provenea din Bulgaria.

Anchetatorii susțin că rețeaua ar fi fost condusă de un individ din Caransebeș, aflat în Penitenciarul Arad, unde ispașește o pedeapsă, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Ce au găsit anchetatorii la traficanți  

Pe parcursul cercetărilor, au fost ridicate peste 5 kilograme de cannabis și mai multe doze de cocaină. Au fost confiscate trei arme scurte, tip pistol, modificate pentru tragere cu muniție letală și peste 600 de cartușe cu glonț. Membrii grupării ar fi recrutat diferite persoane, care ar fi plasat banii la diferite societăți comerciale, până în prezent, fiind documentate 5 plasări de monedă contrafăcută.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Biroului de Analiză a Informațiilor Caraș-Severin și Biroului Tehnic și Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Colaborarea cu autoritățile suedeze a fost efectuată prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Poliției Române.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net