România, speriată de copiii infractori care acționează la tot pasul. Tot mai mulți adolescenți fac orice pentru bani

Adolescenţi violenţi şi capabili de orice pentru bani, din teribilism sau pur şi simplu din plăcerea de a face rău. Acesta pare a fi fenomenul începutului de an. Copii care nu respectă nimic, sar la bătaie pe stradă la adulţi, care fură, atacă sau batjocoresc orice, oriunde. Infractorii-copii au devenit un flagel al României. Click! a strâns principalele cazuri din această lună şi încearcă să explice ce se întâmplă.

Violenţa adolescentină  este un flagel tot mai  întâlnit în România
Violenţa adolescentină este un flagel tot mai întâlnit în România

Care este explicaţia pentru această avalanşă de rău din partea unor copii care şochează şi înspăimântă? Există fiinţe umane născute să fie rele, care maculează orice mediu şi nu pot fi aduse niciodată pe calea cea bună sau mediul şi internetul duc copiii în prăpastie. Familia dezorganizată sau lipsa soluţiilor educaţionale din partea statului român sunt clasicele explicaţii, dar acum pare a fi fără precedent. Dar iată câteva exemple de ”fapte de arme” din ultimele zile ale copiilor-infractori

1 februarie. Un minor în vârstă de 17 ani, din municipiul Bacău, a fost reţinut de poliţişti după ce ar fi şantajat un alt băiat, tot de 17 ani că, dacă nu îi dă o sumă de bani, va exercita acte de violenţă asupra sa.

2 februarie. Poliţiştii din Bacău l-au reţinut pentru 24 de ore pe un adolescent care a fost filmat în timp ce îşi agresează doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale în toaleta Colegiului Tehnic Dumitru Mangeron, din municipiul Bacău, informează Agerpres. Fapta ar fi avut loc pe 26 ianuarie. Oamenii legii s-au autosesizat în urma imaginilor postate pe Facebook de bunicul unuia dintre elevii care au asistat la scenele violente, în care agresorul i-a lovit, umilit şi chiar băgat cu capul în vasul de toaleta pe unii dintre colegii săi.

6 februarie. Un tânăr de 16 ani l-a înjunghiat cu un cuţit pe un elev al Liceului cu Program Sportiv Brăila şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Marinela Coşniţă, a declarat că minorul acuzat de infracţiunea de tentativă de omor şi-a recunoscut fapta, iar victima se află în spital în stare stabilă, după ce a fost supusă unei operaţii.

Citește și - Românii, pe primul loc în clasamentul infractorilor din Londra!

5 fapte grave doar în februarie

7 februarie. Un adolescent de 15 ani din Petrila, judeţul Hunedoara, a fost arestat preventiv după ce ar fi violat un băiat de 7 ani, în timp ce era în vizită la locuinţa acestuia, potrivit news.ro. Fapta ar fi avut loc la domiciliul victimei, în timp ce mama copilului de 7 ani era plecată la cumpărături.

8 februarie. Patru minori sunt cercetaţi într-un dosar de tâlhărie, distrugere şi lovire sau alte violenţe în Prahova. Cazul a fost anunţat ieri şi este cercetat de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului care au efectuat trei percheziţii în Ploieşti, transmite Agerpres.ro. În dosar sunt vizaţi patru minori cu vârstele cuprinse între 12 şi 16 ani.

«Fac parte dintr-un sistem familial nefuncţional»

Anca-Elena Vinţeanu, psihoterapeut
Anca-Elena Vinţeanu, psihoterapeut

Psihoterapeutul Anca-Elena Vinţeanu a explicat, în exclusivitate pentru Click!, posibilele cauze ale comportamentului copiilor-infractori.

„Când un sistem nu funcţionează, unul dintre elemente e mai afectat, iar în cele din urmă acest element se deteriorează. Putem spune că acelaşi lucru se întâmplă şi cu aceşti puberi şi adolescenţi care fac parte dintr-un sistem familial nefuncţional. Cauzalitatea unor astfel de comportamente e diversă. Neglijenţă emoţională şi educaţională la care au fost supuşi în familia de apartenenţă, dar şi mediile frecventate de aceştia. Experienţele de viaţă traumatizante sau nesănătoase. Conflicte, tensiuni, valori şi modele nepotrivite existente în mediu şi familie, lipsa regulilor. Inexistenţa unor graniţe psihologice care aduc protecţia şi echilibrul persoanei, dar şi a celor alături de care acesta trăieşte. Lipsa unui echilibru psihologic şi emoţional venită dintr-un mediu de viaţă şi educaţional cu carenţe, dar şi posibila existenţă a unor afecţiuni psihiatrice”, ne-a declarat psihoterapeutul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net